-A A+

Bilim Fatih'in Mayıs Ayı Atölyelerinin Kayıtları Başladı

Bilim Fatih’te mayıs ayı çevrimiçi eğitimleri için kayıtlar başladı.

28 Nisan 2021
Bilim Fatih in Mayıs Ayı Atölyelerinin Kayıtları Başladı

Bilim Fatih’in Teknoloji Atölyesi'nde; 8-12 yaş arası öğrenciler zoetrope hakkında bilgi sahibi olması, nerelerde ne amaçla kullanılabileceği hakkında fikir edinecekler. Kağıtlarla animasyon yapabilecek olan öğrenciler, kendi zoetropeunu hazırlayacak.
Astronomi Havacılık ve Uzay Atölyesi'nde ise 6-11 yaş arası çocuklara roket eğitimi verilecek. Roket türleri ve roketlerin kullanım amaçları hakkında bilgi edinecek olan öğrenciler, karton, pipet, ip gibi basit malzemeler kullanarak kendi yükselebilen roketlerini tasarlayacaklar.
Doğa Bilimleri Atölyesi'nde; 6-12 yaş arasındaki çocuklar vitaminlerin isimlerini, çeşitlerini ve işlevlerini öğrenecekler. Bilinen kaç çeşit vitamin olduğunu, vitamin eksikliği sonucunda oluşabilecek durumları keşfederek, farklı vitaminleri içeren besin gruplarını sınıflandıracak ve kendi seçtikleri vitaminleri resmedecekler.
Tasarım Atölyesi’nde ise 6-10 yaş arası öğrenciler İspanyol ressam Joan Miro'nun sanat hayatı hakkında bilgi sahibi olacaklar. Farklı sanat akımlarından etkilenen ve resimlerine yıldız, takımyıldızı, gezegen, merdiven, kadın ve göz gibi farklı semboller ekleyen Miro'nun eserlerini inceleyecek olan öğrenciler onun gibi resimler çizecekler.
Matematik Atölyesi’nde ise 6-10 yaş arası çocuklar grafikler, günlük hayatımızdaki karmaşık olan sayısal verileri anlamamızda ve yorumlamamızda bize yardımcı olurlar. Bu derste öğrenciler, grafik çeşitlerini öğrenecek ve günlük hayatımızdan bir örnek ile kendi grafiklerini farklı malzemeler kullanarak oluşturacaklar.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin