Bilim Fatih'te Anne ve Çocuklar İçin Robot Süpürge Atölyesi: Teknoloji ve Yaratıcılık Buluşuyor

Bilim Fatih’in "Robot Süpürge" Atölyesi çocuklar ve annelere teknolojiyle dolu eğlenceli bir deneyim sundu. Katılımcılar robot süpürgelerini tasarlayarak hem el becerilerini geliştirdiler hem de ailece keyifli vakit geçirdiler.

10 Ağustos 2024
Bilim Fatih te Anne ve Çocuklar İçin Robot Süpürge Atölyesi: Teknoloji ve Yaratıcılık Buluşuyor

Fatih Belediyesi’nin eğitimde yenilikçi projeleriyle öne çıkan Bilim Fatih düzenlediği eğitici ve keyifli atölyelerle öğrenci ve velileri bir araya getirmeye devam ediyor. Düzenlenen "Robot Süpürge" etkinliği anneler ve çocuklarına teknoloji dünyasının kapılarını araladı.

Bu atölyede katılımcılar hızla yaygınlaşan robot süpürgelerin teknolojik gelişimini ve günlük yaşama kattığı değerleri keşfettiler. Eğitmenler rehberliğinde robot süpürgelerin tarihsel gelişimi ve çalışma prensipleri ele alınarak çocuklar ve anneler modern teknolojinin sunduğu imkanları daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Teorik bilgilendirmenin ardından etkinliğin en heyecan verici kısmı olan uygulama aşamasına geçildi. Anneler ve çocuklar birlikte fırça, DC motor, pil ve çeşitli süsleme malzemelerini kullanarak kendi robot süpürgelerini tasarladılar. Bu süreç hem çocukların hem de annelerin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına olanak tanıdı. Katılımcılar teknolojiyle iç içe bir deneyim yaşarken aynı zamanda el becerilerini geliştirdi ve takım çalışmasının önemini kavradı.

Atölye katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Özellikle çocuklar kendi elleriyle ürettikleri robot süpürgeleri görmekten mutluluk duydu. Anneler ise çocuklarıyla birlikte kaliteli ve eğitici vakit geçirmenin keyfini yaşadı. Etkinlik sonunda katılımcılar kendi yaptıkları robot süpürgeleri evlerine götürerek bu deneyimi sürdürülebilir kıldılar.

Bilim Fatih bu tür atölye çalışmalarıyla öğrencilerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı, onları bilimsel düşünceye yönlendirmeyi ve aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Bilim ve teknolojiye ilgi duyan herkesin katılabileceği bu etkinlikler geleceğin yenilikçi bireylerini yetiştirme yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Gelecekte de benzer projelerle devam etmesi beklenen Bilim Fatih Fatih Belediyesi’nin eğitim alanındaki vizyonunu başarıyla yansıtmaya devam ediyor.