Boğaz'ın Manevi Muhafızları: Vatandaşlarımız Türbe Gezisi ile Buluşuyor

Fatih Belediyesi Kadın ve Aile Birimi'nin düzenlediği "Boğaz'ın Manevi Muhafızları" türbe gezisi katılımcılara İstanbul'un tarihî ve manevi güzelliklerini yakından görme imkanı sağlıyor.

8 Ekim 2024
Boğaz ın Manevi Muhafızları: Vatandaşlarımız Türbe Gezisi ile Buluşuyor

Fatih Belediyesi Kadın ve Aile Birimi, İstanbul’un tarihî ve manevi değerlerini yakından tanımak isteyen vatandaşlar için bir türbe gezisi düzenliyor. "Boğaz'ın Manevi Muhafızları" adıyla gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar Aziz Mahmud Hüdayi, Beşiktaşlı Yahya Efendi, Yûşa Hazretleri ve Telli Baba türbelerini ziyaret ediyor. Boğaz kıyılarında yer alan bu manevi duraklar İstanbul’un ve Osmanlı coğrafyasının kültürel mirasını yansıtıyor.

Etkinlik sırasında rehberler türbelerin tarihçesi ve manevi önemi hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler sunuyor. Her biri Boğaz’ın farklı bir noktasında bulunan bu türbeler Osmanlı döneminden günümüze halkın ilgisini çekmeye devam ediyor. Aziz Mahmud Hüdayi’nin Üsküdar’daki türbesi Osmanlı döneminde önemli şahsiyetlerin dua etmek için tercih ettiği manevi merkezlerden biri olarak bilinirken Beşiktaşlı Yahya Efendi Türbesi manzarası ve tarihi önemiyle öne çıkıyor. Yûşa Hazretleri ve Telli Baba türbeleri ise ziyaretçilere Boğaz’ın huzur veren atmosferinde manevi bir yolculuk fırsatı sunuyor.

Katılımcılar bu gezide İstanbul’un manevi dokusunu yakından hissederek anlamlı bir gün geçiriyor. Türbelerin çevresindeki güzellikleri ve Boğaz’ın manzarasını deneyimleyen katılımcılar tarihî ve manevi bir derinlik yaşıyor.

Fatih Belediyesi Kadın ve Aile Birimi toplumun tarihî ve manevi değerlerine olan ilgiyi artırmayı hedefleyen bu tür etkinliklerle kültürel mirasın tanıtımını sürdürüyor.