-A A+

Bostanbaşı Abdullah Ağa Camii İhya Ediliyor

Tarihî miraslarımızdan biri olan ve Küçük Langa Sokağı'nda yer alan Bostanbaşı Abdullah Ağa Camii, yeniden ihya edilerek günümüze kazandırılıyor.

29 Mayıs 2024
Bostanbaşı Abdullah Ağa Camii İhya Ediliyor

Fatih ilçesinin tarihî miraslarından biri olan Bostanbaşı Abdullah Ağa Camii, yeniden inşa ediliyor. 16. yüzyılda (Hicri 1000, Miladi 1525) inşa edilen ve banisi Bostancıbaşı Abdullah Ağa olan cami, tarih boyunca birçok farklı isimle anıldı. Eski kayıtlarda Cellad Paşa Camii, Bostancıbaşı Abdullah Ağa Mescidi, Cellad Camii, Bostancıbaşı Camii, Bostan Camii ve Yanık Camii gibi isimlerle bilinen yapı, 1936'da meydana gelen büyük Aksaray yangınında harap oldu. Ardından yol genişletme çalışmaları nedeniyle yıkıldı.

Tescilli bir yapı olan Bostanbaşı Abdullah Ağa Camii, alınan kurul kararı doğrultusunda Aksaray Mahallesi, Namık Kemal Caddesi ve Küçük Langa Sokağı'nda yeniden inşa ediliyor. 50 metrekare taban oturumuna sahip olan caminin rekonstrüksiyon projeleri, ilgili koruma kurulları tarafından onaylandı ve Fatih Belediyesi tarafından uygulama süreci başlatıldı.

Günümüzde Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan bu değerli yapı, aslına uygun şekilde yeniden hayat bulacak ve kültürel mirasımıza kazandırılacak.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin