-A A+

Caferağa Sıbyan Mektebi İhya Ediliyor

Fatih Belediyesi kültürel mirasımızın önemli eserlerinden biri olan Caferağa Sıbyan Mektebi'ni (Kaşıkçı Mustafa Efendi Mektebi) ihya ederek gelecek nesillere ulaştırmayı hedefliyor.

8 Temmuz 2024
Caferağa Sıbyan Mektebi İhya Ediliyor

Şehremini Mahallesi, Kaşıkçı Mektebi Sokak'ta bulunan ve zamanla kullanılamaz hale gelen mektebin günümüzde hiçbir kalıntısı bulunmamaktadır. Tarihî kayıtlara göre kargir yapı olan mektebin bir büyük dersane, bir muallim odası ve küçük bir bahçesi olduğu bilinmektedir.

Fatih Belediyesi Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü tarafından hazırlatılan rölöve, restitüsyon ve rekonstrüksiyon projeleri 2023 yılında Koruma Kurulu tarafından onaylanmıştır. Türk ve İslam Eserleri Müzesi denetiminde yapılan kazı çalışmaları sonucunda onaylı projeler doğrultusunda uygulama süreci başlatılmıştır.

Çalışmaların 2024 yılı sonunda tamamlanarak mektebin vatandaşların hizmetine sunulması planlanmaktadır. Şu ana kadar temel işlemleri tamamlanan mektepte yığma taş duvar imalatı devam etmektedir. Fatih Belediyesi bu tarihî yapının ihyası ile kültürel mirasımıza sahip çıkmayı amaçlamaktadır.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin