-A A+

Çevre Günü Etkinlikleri Kapsamında KARINCA Eğitim Birimi'nden Geri Dönüşüm Atölyeleri

KARINCA El Emeği Eğitim Birimi, Çevre Günü'ne özel düzenlediği etkinliklerle katılımcılara geri dönüşümün önemini aktarıyor ve çevreye duyarlı bir yaşam tarzının benimsenmesini teşvik ediyor.

5 Haziran 2024
Çevre Günü Etkinlikleri Kapsamında KARINCA Eğitim Birimi nden Geri Dönüşüm Atölyeleri

KARINCA El Emeği Eğitim Birimi, Çevre Günü'nü geri dönüşüm temalı atölyelerle kutluyor. Silivrikapı Eğitim Birimi’nde düzenlenen etkinliklerde hem yetişkinler hem de çocuklar için çeşitli atölyeler gerçekleştiriliyor.

Yetişkinlere Özel Atölyeler

Plastik pet şişe parçalarını ve çeşitli boncukları kullanarak çiçek motifleriyle süslü yaka iğneleri yapan yetişkinlere kumaşları dikerek telefon çantası yapma imkanı da buluyorlar. Atölyeler katılımcılara atık malzemelerden yeni eşyalar üretmenin mümkün olduğunu göstererek geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Çocuklara Yönelik Etkinlikler

Miniklerimiz için düzenlenen atölyelerde kağıt tabaklar belirli kalıplarda kesilip yapıştırılarak boyanıyor. Atölye sonunda çocuklar martı şeklinde figürler oluşturuyorlar. Ellerindeki malzemeleri değerlendirerek yeni bir malzeme almadan yaratıcı projeler üretmenin mümkün olduğunu görüyorlar.

Düzenlenen etkinlikler geri dönüşümün önemine dikkat çekerek atık malzemelerin yeniden değerlendirilebileceğini ve çevreye duyarlı bir yaşam tarzının benimsenmesi gerektiğini vurguluyor. Bu sayede katılımcılar çevre bilincini artırarak sürdürülebilir bir gelecek için gerekli adımları atma konusunda teşvik ediliyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin