-A A+

Çınçınlı Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Şah Budak Sokağı ile Molla Şakir Sokağı'nın kesiştiği noktada bulunan Çınçınlı Çeşmesi, restorasyon çalışmaları kapsamında set duvarında raspa işlemi gerçekleştirildi, taşların derzleri yenilendi ve plastik onarımlar tamamlandı.

1 Nisan 2024
Çınçınlı Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Çeşme, Şah Budak Sokağı ile Molla Şakir Sokağı’nın birleştiği noktada, bir set duvarının önünde yer alıyor. Kesme küfeki taştan inşa edilen çeşmenin kitabesi olmadığından inşa tarihi ve yaptıranı hakkında bir bilgi bulunmuyor. Dikdörtgen bir plan şemasına sahip çeşmenin geleneksel çeşmelerden farklı olarak küçük bir su deposu şeklinde inşa edildiği biliniyor.

Restorasyon çalışması kapsamında set duvarında ve çeşmede raspa çalışması yapılarak uygun mekanik ve kimyasal yöntemlerle bitki ve yüzey temizliği yapıldı, taşların derzleri yenilenerek gerekli yerler bütünlendi, plastik onarımları tamamlandı. Günümüze ulaşmayan kurnası aslına uygun şekilde yeniden imal edilerek çeşme suyuna kavuşturuldu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin