-A A+

Çocuklar Bilim Fatih'te Kendi Seramik Tabaklarını Tasarlıyorlar

Bilim Fatih’te düzenlenen Seramik Tabak Yapımı Atölyesi çocukların el becerilerini geliştirirken işbirliği yeteneklerini artırmalarına ve eğlenceli bir öğrenme deneyimi yaşamalarına yardımcı oluyor.

31 Aralık 2023
Çocuklar Bilim Fatih te Kendi Seramik Tabaklarını Tasarlıyorlar

Bilim Fatih’te Seramik Tabak Yapımı Atölyesi düzenleniyor. Tasarım Atölyesi'nde seramik hamuruyla öncelikle tabak formu oluşturuluyor ve istenen şekil veriliyor. Ardından yapraklar kullanılarak süsleme için baskılar yapılıyor. Bu etkinlik çocuklara eğlenceli vakit geçirme ve yeteneklerini keşfetme fırsatı sunarken aynı zamanda kil hamuruyla yaratıcılıklarını ortaya çıkarma imkanı veriyor. Kil hamuru çocukların el ve kol kaslarını kullanma becerilerini geliştirerek motor becerilerine katkı sağlıyor. Tabak formunun verilmesinden desen tasarımına kadar her aşamada çocuklar etkin bir rol alıyor. Bu etkinlik aynı zamanda çocukların el becerilerini geliştirirken işbirliği yeteneklerini artırmasına ve keyifli bir öğrenme deneyimi yaşamalarına yardımcı oluyor. Seramik yapımı çocukların hayal güçlerini kullanırken çamurun sakinleştirici etkisiyle özgürce kirlenmenin keyfini yaşatıyor. Ayrıca sırlama tekniğiyle basit bir çanaktan eşsiz bir ürün ortaya çıkarma imkanı sunarak çocukların ince motor becerilerini geliştirmelerine ve planlama, problem çözme yeteneklerini desteklemelerine yardımcı oluyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin