-A A+

Çorbacı Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Balat Mahallesi'ndeki Çorbacı Çeşmesi'nin restorasyonunda bitki ve yüzey temizliği yapıldı, hasarlı kısımlar onarıldı. Mermer ayna taşı temizlenerek eksik kurna ve sekiler aslına uygun olarak yeniden üretildi.

22 Temmuz 2024
Çorbacı Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Çeşme, Çorbacı Çeşmesi Sokağı üzerinde yer almaktadır. Kitabesi olmadığı için yapım yılı ve banisi hakkında bilgi bulunmamaktadır. Klasik Dönem mimarisini yansıtan çeşme taş-tuğla duvar örgü sistemine sahip olup ön cephesi kesme taştır.

Restorasyon çalışmaları kapsamında zamanla yol seviyesi altında kalan kısmı dikkatli bir kazı çalışmasıyla açığa çıkarıldı. Bitki ve yüzey temizliği yapılan çeşme niteliksiz müdahalelerden arındırıldı. Zarar görmüş kısımlarında taş-tuğla bütünlemesi ve derz onarımları yapıldı. Özgün mermer ayna taşı mekanik ve kimyasal yöntemlerle temizlendi. Günümüze ulaşamayan kurna ve sekiler aslına uygun olarak yeniden imal edildi. Üst örtüsü yenilenen çeşmenin tesisat çalışmaları tamamlanarak suyuna kavuşturuldu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin