-A A+

Dünya Turuna Fatih'te Mola

Karavanlarıyla dünya turu yapmakta olan İngiliz çift, Türkiye’de bulundukları sırada Koronovirüs tedbirleri kapsamında sınırlar kapatılınca İstanbul’da mola vermek zorunda kalınca, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan çifte Fatih Belediyesi Yenikapı Spor Tesisleri’nde yer tahsis etti.

7 Nisan 2020
Dünya Turuna Fatih te Mola

Fisher çifti 2018 yılında dünya turuna çıkmaya karar verdi ve karavanlarıyla farklı ülkeleri gezmeye başladı. Trudy adını verdikleri karavan ile İngiltere'den yola çıkan çift, gittikleri yerlerin videosunu çekip "Tread the globe" adlı YouTube kanalında paylaşıyor. Çift mart ayında, Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye geldiklerinde koronavirüs nedeniyle sınırlar kapatıldı ve böylece Türkiye turunu uzatmak zorunda kaldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kendilerini karantinaya almak isteyen Fisher çifti, kalacak yer bakınca, durumu sosyal medyadan öğrenen Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'ın talimatıyla Fatih Belediyesi Yenikapı Spor Tesisleri'nin otoparkına yerleştirildi. Belediye tarafından elektrik, otopark ve su gibi lojistik ihtiyaçları karşılanan Fisher çifti 17 gündür kendilerini 6 metrekarelik karavanda karantinada tutuyor, zorunlu olmadıkça otoparkın dışına çıkmıyor.

"Bu Süreçte Fatih’te Olduğumuz İçin Çok Şanslıyız"

Bulundukları otoparkın etrafındaki evlerde yaşayan komşuların kendileriyle iletişime geçtiklerini belirten Fisher, Koronavirüs sürecinde Türkiye'de seyahatlerini uzatmak zorunda kaldıkları için şanslı olduklarını söyledi. Fisher çifti: "Komşularımız, 'bir şeye ihtiyacınız var mı' diye soruyorlar. Diğer komşumuz bize kahve, tatlı ikram ediyor, market alışverişimizi yapıyorlar. Birçok insan şu an virüsle mücadele veriyor. Bu süreçte İstanbul'da ve Fatih’te olduğumuz için çok şanslıyız. Fatih Belediyesi'nin Başkanı'na ve bizi hiç tanımadıkları halde sahip çıkan yeni komşularımıza destekleri için çok teşekkür ederiz."

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin