-A A+

Edebiyat ve Bilim Meraklıları Yedikule Hisarı'nda Düzenlenen Sözel Botanik Atölyesi'nde Bir Araya Geldiler

Yedikule Hisarı'nda düzenlenen Sözel Botanik Atölyesi'nde katılımcılar dil ve edebiyatın çeşitli yönlerini keşfederek kendi eserlerini oluşturma fırsatı buluyorlar.

6 Haziran 2024
Edebiyat ve Bilim Meraklıları Yedikule Hisarı nda Düzenlenen Sözel Botanik Atölyesi nde Bir Araya Geldiler

Tarihî Yedikule Hisarı edebiyat, bilim ve felsefe meraklılarını bir araya getiren Sözel Botanik Atölyesi’ne ev sahipliği yaptı. Gertrude Stein’dan ilham alınarak düzenlenen atölye katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Atölyede Gertrude Stein’ın edebiyat felsefesi, sinirbilim ve sanatla ele alındı. Katılımcılar Stein’ın düşünce dünyasını keşfederken Japon kağıtlarıyla oluşturdukları kelime kolajlarıyla dilbilimin sınırlarını zorlama fırsatı buldular. Etkinlik boyunca katılımcılar dilin ve edebiyatın farklı yönlerini derinlemesine inceleyerek kendi yaratıcı çalışmalarını ortaya koydular.

John Lehrer’in "Proust Bir Sinirbilimciydi" adlı eserinden ilhamla düzenlenen atölye dilbilimin Chomsky öncesi ve sonrası yaklaşımlarını tartıştı. Lehrer’in şu alıntısı atölyenin temelini oluşturdu: "Chomsky’den önce dilbilimciler sınıflandırma ve gözlemle yetinmişlerdi, kendilerini sözel botanikçiler olarak görüyorlardı, oysa Chomsky bütün verilerinin hedefi ıskaladığını göstermişti.”

Edebiyat ve dilbilimle ilgilenen birçok kişi etkinliğin kendileri için oldukça zihin açıcı ve ilham verici olduğunu belirtti. Her katılımcı etkinlik sonunda kendi kelime kolajlarını oluşturmanın keyfini yaşadı ve Stein’ın dünyasında bir yolculuğa çıktı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin