-A A+

Edirnekapı-Eğrikapı Sur Hattı Cepheler Yenileniyor!

Fatih ilçesinde, Edirnekapı-Eğrikapı Sur Hattı Cepheleri'nin dokusunu koruma ve mahalle estetiğini canlandırma amacıyla önemli bir rehabilitasyon projesi başlatıldı.

6 Eylül 2023
Edirnekapı-Eğrikapı Sur Hattı Cepheler Yenileniyor!

Bu kapsamlı proje, binaları dokuya uygun hale getirme ve estetiğe aykırı uygulamaları ortadan kaldırma hedefi taşıyor. Rehabilitasyon çalışmaları, her yapının ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, yapılardaki estetiğe aykırı unsurlar, reklam, tabela, tente, kablo gibi, yeniden düzenleniyor. Tescilsiz yapıların cepheleri, sıva ve boya gibi uygulamalarla dokuya daha uygun hale getiriliyor. Tescilli eski eser yapılarda ise basit bakım-onarım ilkeleri çerçevesinde müdahale edilerek, bu önemli yapıların özgün karakterleri korunuyor. Bu projenin temel amacı, mirası korumak ve mahalle estetiğini iyileştirmek. Proje tamamlandığında, Fatih ilçesindeki bu cephelerin daha estetik ve tarihî bir atmosfer yaratması bekleniyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin