-A A+

Efsaneleriyle Ünlü Yedikule Hisarı'nda Drone Yarış Sezonu İçin Antrenmanlar Başladı!

Fatih Belediyesi'nin destekleriyle tarihî Yedikule Hisarı'nda Drone Yarış Sezonu açılışı yapıldı ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun Drone Milli Takımı'nın lansmanı gerçekleştirildi; Milli Takımımız Kasım 2024'te Çin'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek.

8 Temmuz 2024
Efsaneleriyle Ünlü Yedikule Hisarı nda Drone Yarış Sezonu İçin Antrenmanlar Başladı!

Fatih Belediyesi'nin destekleriyle Yedikule Hisarı'nda düzenlenen etkinlikle Drone Yarış Sezonu açıldı. Etkinlikte Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) İnsansız Hava Aracı Drone Milli Takımı'nın lansmanı da gerçekleştirildi. Kasım 2024'te Çin'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek olan milli takımda Nazım Tüzün, Burak Mercimek, Atakan Mercimek ve Hüseyin Ablak yer alıyor.

Etkinlikte ayrıca bu yıl ilk kez Türkiye'de düzenlenecek olan FAI Uluslararası Hava Sporları Federasyonu CAT2 Yarışı'nın hazırlık antrenmanları da gerçekleştirildi. 28-29 Eylül tarihlerinde Yedikule Hisarı'nda düzenlenecek olan bu önemli yarış için pilotlar antrenman yapma fırsatı buldu. Ayrıca JR Robotics ekibi tarafından kurulan Drone Soccer (drone futbolu) sahası katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

Uluslararası Hava Sporları Federasyonu Dünya Şampiyonası

TDL Kulübü Kurucusu Can Tayfun, organizasyonda yaptığı konuşmada drone yarışlarının Türkiye'de 2015 yılında başladığını ve bu sporun yaygınlaşması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Tayfun, “Federasyon 2017 yılından bu yana yarışları düzenliyor. Kulüpler olarak farklı liglerde yarışlar yapıyoruz. Milli takımımız bu yıl Uluslararası Hava Sporları Federasyonu tarafından Çin'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda mücadele edecek." dedi.

Drone pilotluğunun sadece spor değil, aynı zamanda bir meslek olduğunu vurgulayan Tayfun, pilotların çekimler yaptığını, tarım sektöründe ve sahillerde çalıştığını ve özellikle film ve dizi çekimlerinde FPV (First Person View) teknolojisinin çok kullanıldığını ifade etti. 2019 Türkiye Drone Şampiyonu Özgürcan Özçelik ise hobi olarak başladığı bu sporu meslek haline getirdiğini ve milli sporcuların yetişmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Türkiye Drone Milli Takımı 31 Ekim-3 Kasım tarihlerinde Çin'de düzenlenecek olan FAI CAT1 yarışında ülkemizi temsil edecek. Milli takımımızın başarılarıyla gurur duyuyor ve onlara başarılar diliyoruz.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin