-A A+

Engellilere Yönelik Otizm Ve Oyun Semineri Gerçekleşti

Fatih Belediyesi Engelliler Birimi’nin engelli bireylere yönelik periyodik olarak gerçekleştirdiği seminer programları devam ediyor. Son gerçekleşen programda otizm hastalığı ve oyunun hastalık üzerindeki etkileri değerlendirildi.

25 Ocak 2019
Engellilere Yönelik Otizm Ve Oyun Semineri Gerçekleşti

Fatih Belediyesi Ali Emiri Efendi Nikâh Salonu’nda gerçekleşen programda konuşmacılar Nörobilim Uzmanı Özce Zeynep Akçın ve Özel Eğitim Öğretmeni Mehmet Ala katılımcıları otizm hastalığının tanımı ve hastalık üzerinde oyunun etkinleri hakkında bilgilendirdi.

Otizmin nedeni, çözümü, eğitimi ve ilacı ile ilgili merak edilenlerin konuşulduğu seminerde otizmin özellikle sosyal becerilerde sorunlarla ortaya çıktığı ve otizm çalışmalarında oyunun etkisinin önemi her geçen gün arttığına değinildi. Temel beyin bilgisinin yanında beynin çalışması ve düzeni irdelenirken, normal beyin faaliyetleri ile otizmli bireylerin beyin faaliyetleri hakkında yürütülen çalışmalar detaylandırıldı. Tüm bu perspektiften oyun, oyunun beyne olan desteği ve etkisi üzerinde duruldu. Doğada oyun ve oyunun özellikleri, oyunun gelişim basamakları ve bu basamakların beyinle ilişkisi değerlendirildi ve özellikle küçük yaşlarda otizmli bireylerle yapılan eğitsel faaliyetlerin mutlaka oyunlar çevresinde toplanması önerildi. Engelli bireylerin ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği program, katılımcılarının sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin