-A A+

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı Lansmanı Gerçekleşti

Hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin ulaşıma erişebilirliğini ve sosyal hayata katılımlarını arttırmak amacıyla hayata geçirilen “Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı Lansmanı”, Sirkeci Tren Garı’nda gerçekleşti.

3 Aralık 2021
Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı Lansmanı Gerçekleşti

Programa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ile engelli vatandaşlar katildi.
Lansman programında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, “Yaşlı ve engelli, hareket kabiliyeti kısıtlı vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak, hayata katılımlarını teşvik etmek ülkemizin geleceği için son derece kritik önemdedir. Tüm toplumumuzun, farklı ihtiyaçlara sahip tüm vatandaşlarımızın, kendilerine uygun tasarlanmış hizmetlere ve erişilebilirlik olanaklarına sahip olmasını gelişmişlik düzeyimizin bir göstergesi olarak kabul ediyoruz. Türkiye’de toplu taşıma araç türlerine göre erişilebilirlik uyumu; özel halk otobüsünde yüzde 86, belediye otobüslerinde yüzde 82, minibüslerde de yüzde 14’tür. Istasyon türlerine göre de durakların erişilebilirlik durumu ise metrolarda yüzde 95, tramvayda yüzde 93, otogarlarda yüzde 30, otobüs ve iskelelerde de yüzde 15” dedi.
“KESİNTİSİZ VE ERİŞİLEBİLİR SEYAHATİ SAĞLAYACAĞIZ”
Erişilebilir Ulaşım Strateji ve Eylem Planı’nda stratejik amaçlar doğrultusunda belirlenen temel hedefleri sıralayan Karaismailoğlu, “Öncelikle, erişilebilir ulaşım konusunda toplumumuzun tüm kesimlerinde farkındalığı artıracağız. Ulaşımda erişilebilirlik konusunda koordinasyon diri tutacağız. Yapılan çalışmaların izlenip, değerlendirilmesini sağlayacağız. Bu konuda gereken yasal ve idari mevzuatı geliştireceğiz. Ulaşımda erişilebilirlik yönündeki verinin tespitini sağlayacağız. Araştırma-Geliştirme kapasitemizi geliştireceğiz. Ulaşımda erişilebilirlik konusundaki farkındalık eğitimlerinin bir plan dâhilinde sürekliliğini sağlarken, mesleki yeterliliğin bir unsuru hâline gelmesini de sağlayacağız. Erişilebilir ulaşımda hizmet kalitesi kavramını önceleyeceğiz. Bu konudaki evrensel tasarım ve yenilikleri destekleyeceğiz. Ulaşım yapılarının terminal ve istasyon erişilebilirliğini sağlayacağız. Biletleme sistemini de kolay ve etkin hâle getireceğiz. Tüm ulaşım modlarında entegre, kesintisiz ve erişilebilir seyahati sağlayacağız” diye konuştu.
“HAREKETLİLİK MOBİL UYGULAMASI”
Haraketlilik mobil uygulamasından söz eden Karaismailoğlu, “Bu konudaki bir diğer hizmetimiz de Herkes İçin Hareketlilik Mobil Uygulaması. Bu çalışma, hareket kabiliyeti kısıtlı bireylere erişilebilir ve emniyetli ulaşım hizmeti sağlanmasını teminnen geliştirilen bir mobil uygulama projesidir. Herkes için Hareketlilik Mobil Uygulamamız; seyahat planlamadan biletlemeye, canlı destek modülünden refakatçi modülüne kadar hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin ulaşım sürecine ilişkin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen bütünsel bir mobil uygulama olacak. Ayrıca, uygulamamamızı hizmetlerimizi geliştirmek, denetlemek ve daha iyisini sunabilmek için de kullanacağız. Uygulamadaki “geri bildirim butonu” ile ulaşım altyapı, tesis ve araçlarında hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin kullanımına uygun olmayan tasarımların bildirilmesine olanak sağlıyoruz” dedi.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin