FANÇO'dan Çocuklarımız İçin Tuz Boyama Atölyesi

FANÇO'da düzenlenen Tuz Boyama Atölyesi miniklere sanatı sevdirirken el becerilerini geliştirmelerine de yardımcı oldu. Çocuklar kendi yaptıkları tablolarla hem eğlenceli anlar yaşadılar hem de sanata olan ilgilerini artırdılar.

10 Ağustos 2024
FANÇO dan Çocuklarımız İçin Tuz Boyama Atölyesi

Fatih Belediyesi Çocuk Kütüphaneleri minik ziyaretçilerini sanatsal faaliyetlerle buluşturmaya devam ediyor. Kariye, FANÇO Sümbül Efendi ve FANÇO Silivrikapı çocuk kütüphanelerinde düzenlenen Tuz Boyama Atölyesi çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını ortaya çıkaran bir etkinlik olarak öne çıktı.

Atölye süreci çocukların yaratıcı becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyan bir dizi aktiviteyle başladı. İlk olarak çocuklar renkli A4 kağıtları üzerine çeşitli çizimler yaptı. Ardından bu çizimlerin üzerinden uhu ile geçen minikler tuzu dikkatlice dökerek desenlerinin şekillenmesini sağladı. Tuzun kurumasıyla birlikte çocuklar akrilik boyalarla fırçalar yardımıyla kendi özgün eserlerini renklendirdi. Bu süreç çocuklara hem el becerilerini geliştirme fırsatı sundu hem de onlara sanatın farklı bir yönünü tanıttı.

Çalışmalar tamamlandığında her çocuğa kendi elleriyle oluşturdukları tablo hediye edildi. Bu hediyeler çocuklar için hem gurur kaynağı oldu hem de sanata olan ilgilerini pekiştirdi. Atölye minikler arasında büyük ilgi ve beğeni topladı. Etkinliğe katılan çocuklar sanatsal becerilerini geliştirmenin yanı sıra keyifli vakit geçirdiler.

Fatih Belediyesi Çocuk Kütüphaneleri düzenlediği bu tür atölyelerle çocukların hem sanatsal becerilerini geliştirmelerine hem de sosyalleşmelerine katkı sağlıyor. Sanatla iç içe bir ortamda büyüyen çocuklar bu tür etkinlikler sayesinde hayal güçlerini genişletirken kendilerini ifade etme yeteneklerini de geliştiriyor. Tuz Boyama Atölyesi gibi yaratıcı çalışmalar çocukların sanata olan ilgisini artırarak onları geleceğin sanatçıları olmaya teşvik ediyor.

Fatih Belediyesi çocukların eğitim ve gelişimine katkı sağlayacak bu tür etkinliklerle onların kültürel ve sanatsal birikimlerine zemin hazırlamayı sürdürüyor. Miniklerin yoğun ilgisi ve katılımı bu tür çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Önümüzdeki dönemde düzenlenecek yeni atölye ve etkinliklerle Fatih’in minik sanatseverleri yine birbirinden renkli ve eğitici aktivitelerle buluşacak.