FANÇO'dan Miniklerimize Yaratıcı Atölye: Keçe Kapı Süsü Tasarımı

FANÇO'nun düzenlediği "Keçe Kapı Süsü Tasarım Atölyesi" çocukların yaratıcılıklarını geliştirirken ailelerin de birlikte kaliteli zaman geçirmelerine olanak sağladı.

3 Ağustos 2024
FANÇO dan Miniklerimize Yaratıcı Atölye: Keçe Kapı Süsü Tasarımı

FANÇO, çocuklara yönelik eğitici ve eğlenceli etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Fatih Belediyesi’nin Kariye, Sümbül Efendi ve Silivrikapı çocuk kütüphanelerinde düzenlenen "Keçe Kapı Süsü Tasarım Atölyesi" hem çocuklardan hem de ebeveynlerden büyük ilgi gördü.

Bu atölye çocukların yaratıcılıklarını geliştirmeleri ve el becerilerini artırmaları amacıyla düzenlendi. Katılımcılar FANÇO’nun sağladığı keçelerden hazırlanan kalıpları kesip özgün tasarımlarla kapı süsleri oluşturdular. Çocuklar ve ebeveynleri birlikte çalışarak hem keyifli vakit geçirdiler hem de yaratıcı süreçlerin tadını çıkardılar. Atölye sonunda her çocuğa kendi yaptığı kapı süsü hediye olarak verildi.

Bu tür atölyeler çocukların hayal gücünü harekete geçirirken aynı zamanda ailelerin de birlikte kaliteli zaman geçirmesine olanak sağlıyor. FANÇO’nun düzenlediği etkinlikler çocukların kişisel gelişimine katkıda bulunurken ailelerin de çocuklarıyla birlikte daha fazla etkinliklere katılmasını teşvik ediyor.

Fatih Belediyesi Kütüphaneler Birimi tarafından düzenlenen bu tür etkinlikler çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Kariye, Sümbül Efendi ve Silivrikapı çocuk kütüphaneleri çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra onların el becerilerini geliştirecek ve yaratıcılıklarını destekleyecek çeşitli atölye çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.

FANÇO’nun düzenlediği bu ve benzeri atölyeler çocuklara yönelik sürdürülen eğitim faaliyetlerinin önemli bir parçası olarak görülüyor. Geleceğin yaratıcı bireylerini yetiştirmeye katkı sunan bu etkinlikler çocukların gelişimine sağladığı katkılarla da takdir topluyor.