-A A+

Fatih Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışmasına Başvurular Devam Ediyor

Fatih’e yeni bir kadrajla, başka bir bakışla yeniden bakmak için gözümüz ‘Fotoğrafın Gör Dediği’nde olacak. Fotoğraf yarışması ile Fatih’in yeniden kurgulanması, faklı ve ilginç kategorilerle Fatihle ilgili yeni görüntüler elde edilmesi hedefleniyor.

16 Ekim 2020
Fatih Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışmasına Başvurular Devam Ediyor

Fatih Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Fotoğrafın Gör Dediği yarışmasına başvurular devam ediyor. Fatih’i vizörden bambaşka formlarıyla görebileceğimiz yarışmada, dereceye girenler 150 bin TL’ye varan maddi ödül ile ödüllendirilecek. Katılımcılar, Fatih’in herhangi bir yerini, tarihi veya mimari eserlerini, insanlarını veya sokaklarını anlatan dijital kolaj, siyah-beyaz veya renkli fotoğraflarla üç farklı kategoride yarışacak.

Fotoğrafçılar Serbest Vizör kategorisine en fazla dört adet sayısal, renkli veya siyah-beyaz eserle katılabilir. Fotoğraflarla Bir Hikâye Anlat kategorisinde Fatih Belediyesi sınırları içerisinde çekilmiş, konu bütünlüğü taşıyan, en az sekiz en fazla on iki adet sayısal, renkli veya siyah beyaz fotoğraf ile bir konu anlatımı olacak. Çek Kurgula Yarış kategorisine ise en fazla dört adet sayısal renkli veya siyah-beyaz eserle yarışabilecek. Dereceye giren yarışmacıların diğer eserleri, mansiyon, özel ödül ya da sergilemeye değer eserler arasına da seçilecek.

Her kategori için özel ödüllerin belirlendiği yarışmada; Serbest Vizör kategorisi için birinciye 6.000 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye ise 4.000 TL ödül verilecek. Fatih Belediyesi’nin belirlediği özel ödül 2.000 TL, mansiyon ödülü 1.000 TL (en fazla beş adet verilecek), sergilenmeye değer eser ödülü ise 500 TL’dir (en fazla otuz adet verilecektir).

Fotoğraflarla Bir Hikâye Anlat kategorisi için birincilik ödülü 10.000 TL, ikincilik ödülü 8.000 TL, üçüncülük ödülü ise 6.000 TL, Fatih Belediyesi özel ödülü 4.000 TL, mansiyon ödülü 2.000 TL (en fazla on adet verilecek), sergilenmeye değer eser ödülü ise 1.000 TL’dir (en fazla yirmi adet verilecektir).

Çek-Kurgula-Yarış kategorisinde ise birinciye 8.000 TL, ikinciye 6.000 TL, üçüncüye 5.000 TL ödül verilecektir. Fatih Belediyesi Özel Ödülü ise 3.000 TL, mansiyon ödülü 2.000 TL (en fazla beş adet verilecek), sergilenmeye değer eserler ise 500 TL’dir (en fazla yirmi adet verilecektir).

SERBEST VİZÖR

Fatih Belediyesi sınırları içinden veya komşu ilçelerden Fatih’e bakan her fotoğraf Serbest Vizör kategorisinde yarışmaya katılabilir. Fotoğraflar, dijital veya analog fotoğraf makinesi ile veya cep telefonuyla çekilmiş olabilir. Ancak analog makine ile çekilen fotoğrafların dijital ortama yüklenmesi gereklidir. Bu kategoride konu sınırlandırması olmaksızın fotoğrafçının gözünden Fatih anlatılmalı, baktığı yerden gördüğü Fatih ile fotoğraf sanatı birleştirilmelidir. En fazla dört fotoğrafla katılım sağlanacaktır.

FOTOĞRAFLARLA BİR HİKÂYE ANLAT

Bu kategoride en az sekiz en fazla on iki fotoğraf, bağlantılı olarak yazılmış 50-100 kelimelik kurgu bir metinle birlikte paylaşılır. Bu kategori, Fatih’i hem çekmek, hem de yazmak üzerinedir. Fotoğraflarla birlikte var olan metinler Fatih’i anlatmalıdır. Katılımcılar Fatih’in yakın veya uzak tarihi, geçmişi, geleceği, mimari eserleri, insanları, sokakları, gündelik yaşam telaşı içerikli eserleriyle Fotoğraflarla Bir Hikâye Anlat kategorisine dâhil olabilir.

ÇEK-KURGULA-YARIŞ

Yarışmada bu kategoride kullanılan fotoğraflar görüntü işleme programları ile başkalaştırılarak yeni bir biçime dönüştürülmüş olmalıdır. Doğrudan çekilen fotoğraflarla yapılmış bir veya birden fazla fotoğrafın kolajı ile bir araya gelmiş çalışmalar bu kategoride yer alacaktır. Görüntü işleme programları ile üretilen yeni görsellerin Fatih ilçe sınırları içindeki yaşamı, kültürel öğeleri, mimariyi, eserleri adres göstermesi beklenmektedir. En fazla dört fotoğrafla katılım sağlanacaktır.

JÃœRÄ° ÃœYELERÄ°

Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Coşkun Aral, İzzet Keribar, Leyla Emektar, İhsan İlze, İsmail Küçük, Murat Gür, Mustafa Yılmaz

Katılımcılar yarışmaya 20 Kasım 2020 tarihine kadar www.tfsf.org.tr;

veya www.tfsfonayliyarismalar.org; adreslerinden baÅŸvurabilirler.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
BaÅŸkan Instagram BaÅŸkan X BaÅŸkan Facebook BaÅŸkan YouTube BaÅŸkan Telegram BaÅŸkan WebBaÅŸkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin