-A A+

Fatih Belediyesi Kültürel Mirasına Sahip Çıkıyor

Fatih Belediyesi bünyesindeki “Geleneksel Ahşap Yapı Atölyesi” Salih Paşa Caddesi’ndeki basit bakım ve onarıma ihtiyacı olan sivil mimarlık örneği ahşap evlerin onarımlarına başladı.

7 Ocak 2021
Fatih Belediyesi Kültürel Mirasına Sahip Çıkıyor

İstanbul’un tescilli eserlerinin üçte birine sahip olan Fatih’te, bu eşsiz hazineye sahip çıkmak ve kadim mirası gelecek nesillere aktarabilmek için Fatih Belediyesi tarafından birçok proje yürütülüyor. Bu amaç doğrultusundaki çalışmalar kapsamında kurulan Fatih Belediyesi Geleneksel Ahşap Atölyesi bünyesinde Salih Paşa Caddesi’ndeki basit bakıma ihtiyacı bulunan sivil mimarlık örneği ahşap evler tespit edilerek, etaplar halinde onarımlarına başlandı.

Salih Paşa Caddesi üzerinde bulunan 37 adet ahşap binaya ait tüm çalışmalar, Geleneksel Ahşap Yapı Atölyesi'nde görev alan usta ve personeller tarafından, KUDEB (Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu) kontrolünde, aslına uygun olarak yapılıyor. Şu ana kadar 6 adet sivil mimarlık örneği ahşap yapının basit-bakım onarım çalışmaları tamamlandı. Etaplar halinde diğer yapılarda da basit bakım ve cephe onarımına devam ediliyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin