-A A+

Fatih Belediyesi Müzik Akademisi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Fatih Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen müzik eğitimlerinin 3. dönem mezuniyet töreninde öğrenciler yaşlarına göre gruplara ayrılarak çeşitli çalgıların eğitimini aldılar.

20 Ocak 2024
Fatih Belediyesi Müzik Akademisi Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Fatih Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen akademik müzik eğitimlerinin 3. dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Program çocukları çalgı çalmaya uygun müzik algısı olan ve temel müzik ilkelerine hâkimiyet sağlayabilecek icracılar olarak yetiştirmeyi amaçlayarak başlamıştı. Yılda bir kez yapılan eleme sınavı ile kabul edilen 8-16 yaş aralığındaki öğrenciler İstanbul'un seçkin konservatuvarlarında görev yapan öğretim kadrosuyla toplam altı kur (2 yıl) sertifika programına tabi tutuldular. Program öğrencileri yaşlarına göre üç gruba ayırarak Gitar, Piyano, Keman, Çello, Viyola, Klarnet, Flüt, Vurmalı Sazlar, Ney, Bağlama, Ud, Kanun gibi çalgıların eğitimini verdi. Öğrencilerin çalgılara yerleştirilmesi, yönelim, ilgi, birikim, fiziki özellikler ve kabul sınavı puanı gibi kriterlere göre belirlendi. Her kurun sonunda öğrenciler, çalgı ve ortak derslerden sorumlu oldukları kur geçiş sınavına tabi tutularak 100 üzerinden 70 puan ortalamayı tutturarak bir üst kura geçme hakkını elde ettiler. Mezuniyet töreninde kemanda 7, piyanoda 6, flütte 2, bağlamada 2, viyolada 1, klarnette 1, vurmalı sazlarda 1, neyde 1 ve gitarda 1 olmak üzere toplam 22 öğrenci, başarıyla tamamladıkları programın ardından "sertifika" almaya hak kazandı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin