-A A+

Fatih Belediyesi Özel Gereksinimli Çocuklara Yönelik Seramik Atölyesi Düzenliyor

Sosyal İşler Birimi tarafından düzenlenen Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Seramik Atölyesi katılımcıların ifade becerilerini geliştirmelerinin yanı sıra sosyalleşmelerine fırsat sunuyor.

29 Aralık 2023
Fatih Belediyesi Özel Gereksinimli Çocuklara Yönelik Seramik Atölyesi Düzenliyor

Fatih Belediyesi'nin Sosyal İşler Birimi tarafından gerçekleştirilen Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Seramik Atölyesi 7-12 yaş aralığındaki çocuklara sadece sanatı öğretmekle kalmıyor, aynı zamanda birçok fayda da sunuyor. Bu atölye çocukların yaşamlarını zenginleştiren ve gelişimlerine katkı sağlayan önemli bir deneyim olmanın yanı sıra uzun süreli odaklanma güçlüğü yaşadıkları durumlarda bile etkili olabiliyor. Seramik çamuru çocukların saatlerce yoğunlaşabileceği ve sakinleştirici etkisi olan bir malzeme olarak öne çıkıyor. Kaygı, dikkat sorunları veya hiperaktivite gibi durumlarda çocuklara destek olurken aynı zamanda yaratıcılıklarını da ortaya çıkarmalarını sağlıyor. Özellikle motor becerilerinin gelişimine katkı sunan seramik dersleri çocuklara el ve kol kaslarını kullanma şansı veriyor. Çamurun şekillendirilmesi sırasında el-göz koordinasyonu ve ince motor becerilerini de geliştiriyorlar. Bu atölye aynı zamanda çocukların sosyalleşmelerine fırsat tanıyor. Zorlukları keşfetme, problemleri çözme ve hatalardan öğrenme gibi önemli becerileri destekleyen Seramik Atölyesi özel gereksinimli, otizm veya dikkat eksikliği tanısı alan çocuklara bir eğitim imkanı sunuyor. Katılımcılar etkinliği ilgiyle takip ediyorlar.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin