-A A+

Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi'nden Karma Sergi ve Konser

Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi Yıl Sonu Karma Sergisi törenle açıldı. Açılış programında Sulukule Gençlik Senfoni Orkestrası da bir konser verdi.

6 Mayıs 2019
Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi nden Karma Sergi ve Konser

Fatih Belediyesi İç Avluda yapılan sergi açılış programı ve konsere Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşan Başkan M. Ergün Turan, Sulukule Sanat Akademisi’nin 2014 yılında müzik ağırlıklı olarak hizmet vermeye başladığını ve son iki yıldır plastik sanatlar alanında da eğitimlerini sürdürdüğünü belirterek, bugün her yaştan öğrencinin sanatla buluştuğunu ve akademi kavramını gerçek manada dolduran bir kuruma dönüştüğünü söyledi.

Sanatın, duyguların dile gelmesi, şekle bürünmesi olarak yorumlanabileceğini, aslında toplumun da duygularını ve kimliğini yansıtan bir ayna olduğunu belirten Başkan M. Ergün Turan, “Öyle ki bir toplumun sanatına bakıp o toplumun gelişmişlik düzeyini, zevklerini, kültürünü ve değerlerini anlayabilirsiniz. Sanatı hayata benzetiyorum. Çünkü sanat da hayat gibi küçük küçük adımlarla şekillenir ve en sonunda bir eser çıkar ortaya. Hayata ne verirseniz onu alırsınız. Tıpkı sanat gibi aynı şekilde topluma da ne verirseniz onu alırsınız. Fatih Belediyesi olarak halkımıza kültür sanat alanında da en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Fatihimizi kısa bir süre içerisinde kültür, sanat ve spor alanında nitelikli kültürel ve sanatsal faaliyetlerin konuşulduğu, toplumun her kesimden insanın kültüre ve sanata ulaşacağı ve gençlerimizin her türlü sportif tesislere ulaşabileceği bir ilçe olacak” dedi.

Başkan M. Ergün Turan, kurdele kesiminin ardından beraberindekilerle öğrencilerin hazırladıkları yılsonu sergisini gezdi. Sergi gezisi sonrası Belediyenin Kültür Merkezi’nde Sulukule Sanat Akademisi Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konserine katılan Başkan Turan’a konser sonunda YTÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer tarafından orkestra şeflerinin kullandığı baget hediye edildi.

Fatih Belediyesi Fuaye alanında 3 Haziran tarihine kadar açık olacak yıl sonu sergisinde, Sulukule Sanat Akademisi’nin fotoğrafçılık, grafik tasarım, cam füzyon, çini seramik, ebru, hat, kaligrafi, tasarım atölyesi ve resim atölyelerinin ürünleri sergilenecek.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin