-A A+

Fatih Belediyesi'nden Aşure İkramı

Fatih Belediyesi tarafından Aşure günü vesilesiyle Cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.

29 Ağustos 2020
Fatih Belediyesi nden Aşure İkramı

Muharrem ayının 10.gününe tekabül eden Aşure gününde her yıl geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl da Fatihliler tarafından yoğun ilgi gördü. Başta Ayasofya-i Kebir Camii olmak üzere Fatih Camii, Yavuz Selim Camii, Süleymaniye Camii, Sümbülefendi Camii ve Mihrimah Sultan Camii önünde yaklaşık 15 bin kase aşure ikram edildi.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde gerçekleşen aşure dağıtımına Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Fatih Ak Parti İlçe Başkanı Orhan Narin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tüm insanları bir araya getirmek, kardeşlik ve birliği vurgulamak adına Fatih Belediyesi olarak her yıl geleneksel olarak aşure ikramı yaptıklarını ifade eden Başkan Turan, “Hem dinimizde hem geleneklerimizde Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri var. Aynı şekilde Aşure gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu var. Tüm farklılıkların bir araya gelerek ayrı bir güzelliği, ayrı bir lezzeti ortaya çıkardığı mesajını verir. Bu sene de salgın tedbirleri kapsamında misafirlerimize aşure ikramında bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Fatih ilçesinde birlik ve beraberlik duygularının güçlendirmek adına milli ve manevi anlamı olan özel günleri önemsediklerini belirten Başkan M.Ergün Turan, vatandaşların hicri yeni yılını ve Muharrem ayını da tebrik etti.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin