-A A+

Fatih Belediyesinden Coşkulu Kültür Sanat Sezonu Açılışı

Fatih Belediyesi 2019 – 2020 yılı Kültür Sanat sezonun açılışını Türk Müziği Korosu’nun verdiği bir konser ile yapıldı.

20 Ekim 2019
Fatih Belediyesinden Coşkulu Kültür Sanat Sezonu Açılışı

Fatih Belediyesi’nin 2019 – 2020 Kültür Sanat sezonunun açılışı Fatih Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ünlü sanatçı Yıldırım Bekçi’nin şefliğinde Fatih Belediyesi Sulukule Sanat Akademisi Türk Müziği Korosu’nun verdiği konserde koroya, TRT’nin usta seslerinden Alp Arslan ile genç kuşağın başarılı yorumcusu Oya İşboğa konuk solist olarak eşlik etti.

Programda bir konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, medeniyetlere başkentlik yapmış İstanbul’un kültür ve sanatın da merkezi olduğunu belirterek, “Bu topraklar soyut somut, tüm kültürel yerler adına medeniyet ve sanat adına, kültür adına hepsini ait ne varsa doğduğu kök saldığı yerdir. İstanbul, yüzyıllar boyunca seyyahları, tarihçileri, şairleri, sanatçıları ve diplomatları mıknatıs gibi kendisine çekmiş, nice şaire, yazara, edibe ve ressama ilham kaynağı olmuş, ruhlarından bir parça bıraktırmıştır. Bu şehir öyle bir şehirdir ki, gezdiğimiz sokaklarda kalpler çarpar. Çünkü burada her mekân insan, her insan mekânla muhabbettedir. Öyledir ki gezerken hangi değerli sanatçının yaşadığı ev olduğunu, hangi sokaktaki medresede eğitim aldığını bilemezsiniz. Düşünün, şehirde gezerken bir sokağa giriyorsunuz karşınıza bir Osmanlı beyefendisi, edebiyat ve sanat tarihçisi İbnülemin Mahmut Kemal’in evi ile bir sokakta Peyami Safa’nın eğitim aldığı okul ile bir sokakta Mehmet Akif’in yaşadığı ev ile karşılaşıyorsunuz” dedi.

“Ciddi bir emek saf edeceğimizi beyan ediyoruz.”
Fatih İlçesi’nin önemli bir yerde olduğunu ve bunun için çok ciddi bir emek saf ettiklerini dile getiren Başkan Turan, “Fatih, İstanbul diye anlatılan minareleriyle doğasına övgüler dizilen İstanbul’dan başka yer değildir. Bizlerde bu noktada Fatih İstanbul’dur diyerek oluşturduğumuz Kültür Sanat programlarını hem mekânsal hem de içerik olarak yeni bir yola gireceğimizi ve bu konuda ciddi bir emek saf edeceğimizi beyan ediyoruz. Bu kapsamda İstanbul’u seven, düşünen, araştıran, gezen, çizen, besteleyen herkese bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.
Programa Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan'ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekilleri İffet Polat ve Abdullah Güler, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Konserin sonunda Milletvekili Abdullah Güler ve Başkan M. Ergün Turan sahnede sanatçılara teşekkür çiçeği verdi. Sanatçı Yıldırım Bekçi’nin isteğini kırmayan Milletvekili Güler ile Başkan Turan, sanatçılar ve koro ile birlikte seslendirilen son esere de eşlik ettiler.

Fatih Belediyesi yeni Kültür Sanat sezonunda çocuklar ve yetişkinler için tiyatro oyunlarından, konserlere, edebiyat ve müzik söyleşilerinden, seminer, konferans ve tartışma programlarına kadar birçok etkinliği vatandaşlarla buluşturmayı amaçlıyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin