-A A+

Fatih Belediyesi'nden Geleneksel Aşure İkramı

Fatih Belediyesi 10 Muharrem 1446 Aşure Günü'nde Fatih Camii önünde aşure dağıttı. İslam dünyasında önemli bir yere sahip olan Aşure Günü'nde düzenlenen bu etkinlik gelenekleri yaşatmayı ve toplumsal bağları güçlendirmeyi amaçlıyor.

16 Temmuz 2024
Fatih Belediyesi nden Geleneksel Aşure İkramı

Fatih Belediyesi Hicri takvime göre 10 Muharrem 1446 olan Aşure Günü'nü vatandaşlara aşure dağıtarak kutladı. Tarihte büyük olayların yaşandığı ve derin hikmetler barındıran bu özel gün aynı zamanda Ehl-i Beyt-i Mustafa'ya muhabbet besleyenlerin ve Kerbela şehitlerinin anıldığı bir gündür. Fatih Belediyesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımı bu yıl da yoğun ilgi gördü.

Fatih Camii önünde gerçekleştirilen aşure dağıtımında vatandaşlar bu bereketli günden paylarını aldılar. Etkinlik paylaşma ve dayanışma ruhunu pekiştirdi.

Aşure Günü İslam dünyasında büyük öneme sahip olup Hz. Nuh'un tufandan kurtulmasının ve Hz. Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesinin yıl dönümü olarak da kabul edilir. Fatih Belediyesi bu anlamlı günü her yıl aşure dağıtımı yaparak hem gelenekleri yaşatmayı hem de toplumsal bağları güçlendirmeyi amaçlıyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin