-A A+

Fatih Belediyesi'nden Vatandaşlara Ücretsiz Hasta Nakil Hizmeti

Fatih Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü sağlık kuruluşlarına ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlara ücretsiz hasta nakil hizmeti sunuyor. Hafta içi randevu ile verilen bu hizmet ihtiyaç sahiplerine büyük kolaylık sağlıyor.

6 Ağustos 2024
Fatih Belediyesi nden Vatandaşlara Ücretsiz Hasta Nakil Hizmeti

Fatih Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilçede ikamet eden ve sağlık kuruluşlarına ulaşmakta zorluk yaşayan vatandaşlara yönelik ücretsiz hasta nakil hizmeti sunmaya devam ediyor. Bu hizmet yürüyerek hastaneye gidemeyecek durumda olan, tıbbi müdahale gerektirmeyen ancak sağlık kuruluşlarına ve işlemleri sonrasında evlerine ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

Randevu Sistemiyle Hizmet Veriliyor

Hizmet hafta içi mesai saatleri içerisinde randevu sistemiyle sunuluyor. Vatandaşlar ihtiyaç duydukları gün ve saat için önceden randevu alarak bu hizmetten yararlanabiliyor. Randevular hasta nakil hizmetinin düzenli ve planlı bir şekilde yürütülmesini sağlıyor.

Kimler Yararlanabilir?

Hizmetten sağlık durumu stabil olan ve binek araçla gidemeyecek durumda olan yatalak hastalar yararlanabiliyor. Bu kişiler sağlık kuruluşlarına nakledilirken işlemlerinin ardından tekrar adreslerine güvenli bir şekilde ulaştırılıyor. İlçe sınırları içinde ikamet eden vatandaşlar bu hizmetten faydalanabilirken ilçeye yakın hastanelere yönelik talepler de imkanlar dahilinde karşılanıyor.

Acil Vakalar ve Sürekli Tedaviler Kapsam Dışında

Fatih Belediyesi'nin sunduğu bu hizmet acil vakalara yönelik değildir. Bu nedenle acil durumlarda bu hizmetten yararlanılamaz. Ayrıca diyaliz gibi sürekli tedavi gerektiren süreçler de hizmet kapsamı dışında tutulmaktadır. Ancak fizik tedavi ve radyoterapi gibi uzun süreli tedavi gerektiren durumlarda hasta yakınlarının talebi doğrultusunda haftada iki gün nakil desteği sağlanabiliyor.

Taşıma Destek Personeli Bulunmuyor

Hizmet kapsamında taşıma destek personeli bulunmamaktadır. Bu nedenle nakil işlemleri sırasında hastaların güvenli bir şekilde taşınması için gerekli destek hasta yakınları tarafından sağlanmalıdır.

Vatandaşlar İçin Önemli Bir Destek

Fatih Belediyesi’nin sunduğu hasta nakil hizmeti sağlık sorunları nedeniyle hastanelere ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar için büyük bir kolaylık sunmaktadır. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların randevu alarak taleplerini iletmeleri yeterlidir. Hizmet özellikle binek araçla gitme imkanı olmayan yatalak hastalar için önemli bir destek olarak öne çıkıyor. Fatih Belediyesi bu hizmetiyle ilçede yaşayan vatandaşların sağlık kuruluşlarına erişimini kolaylaştırmayı ve bu süreçte onların yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin