-A A+

Fatih Kütüphaneleri Öğrenci Kulüpleri İstanbul Havalimanı'nı Ziyaret Etti

Fatih Kütüphaneleri Öğrenci Kulüpleri’nin İstanbul Havalimanı ziyaretinde öğrencilere havalimanının güvenliği, bagaj işlemleri ve uçuş hazırlıkları hakkında bilgi verildi. Ayrıca havalimanının işleyişi ile ilgili detaylar da paylaşıldı.

31 Mayıs 2024
Fatih Kütüphaneleri Öğrenci Kulüpleri İstanbul Havalimanı nı Ziyaret Etti

Fatih Kütüphaneleri Öğrenci Kulüpleri tarafından düzenlenen İstanbul Havalimanı gezisi, terminal binasında başlayıp kapsamlı bir tur ile devam etti. Gezide özel yolcu bekleme odaları, ünlü mağazalar, havalimanındaki müzeler, sergiler ve kapsül oteller detaylı bir şekilde incelendi. Apron kartları kullanılarak normal yolcuların erişemeyeceği alanlara geçildi ve havalimanının yönetim merkezi olan APOC (Airport Operations Control Center) gözlemlendi. Yolcuların havalimanına girişlerinden uçağa binişlerine kadar yapılan işlemler öğrenildi.

42 kilometrelik bagaj sistemi ve 10 bin 800 adetlik bagaj oteli gezilerek BHS (Bagaj Handling System) merkezinde yetkililerden bilgi alındı. Apron bölgesine geçilerek Airbus ve Boeing uçakları yakından incelendi. Öğrenciler dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380'in inişini ilgiyle izledi.

Günün sonunda ARFF (Aircraft Rescue and Fire Fighting) ekipleri ziyaret edilerek çalışmaları hakkında bilgi alındı ve bir tatbikat yapıldı. Bu gezi öğrencilere havalimanının işleyişini yakından tanıma fırsatı sundu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin