-A A+

Fatih Merkez Kütüphanesi ve Vatan Kütüphanesi'nde Filistin İşgaline Karşı Etkinlikler Gerçekleşti

Vatan Kütüphanesi'nde Kolaj Atölyesi düzenlenirken Fatih Merkez Kütüphanesi'nde “Filistin’in İşgalinden Günümüze Bakış” başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Aynı zamanda "Filistinli Çocuklar Ayakkabı Sergisi" ve "Filistin Pankart Sergisi", İsrail'in Gazze halkına yönelik işgaline karşı bir tepki oluşturmayı hedefledi.

1 Aralık 2023
Fatih Merkez Kütüphanesi ve Vatan Kütüphanesi nde Filistin İşgaline Karşı Etkinlikler Gerçekleşti

Vatan Kütüphanesi'nde düzenlenen Kolaj Atölyesi katılımcılara kolaj sanatının tarihini anlatırken sanatçıların bu teknikleri kullanma yöntemlerini ve özgün eserler oluşturmanın pratiklerini öğretiyor. Katılımcılar kolajın temel tekniklerinin yanı sıra farklı malzemelerin kullanımı konusunda da yönlendiriliyor. Kağıt, ip, karton ve geri dönüşüm malzemeleri gibi çeşitli materyallerin bir araya getirilmesiyle farklı ve özgün eserler ortaya çıkıyor. Bu atölye çalışmasında Filistin temasına odaklanıldı.

Filistinli Kardeşlerimizin Yanındayız

Fatih Merkez Kütüphanesi'nde İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik saldırısı ve işgaline karşı bir tepki oluşturmayı hedefleyen iki sergi gerçekleştirildi: “Filistinli Çocuklar Ayakkabı Sergisi” ve “Filistin Pankart Sergisi”.

Filistinli Çocuklar Ayakkabı Sergisi, “Filistinli çocukların ömrü, işgalci İsrail'in onları katletmesine izin verdiği kadar” sloganıyla bu katliama dikkat çekmeyi amaçladı.

Dünden Bugüne Filistin’in İşgali

Fatih Merkez Kütüphanesi’nde “Dünden Bugüne Filistin’in İşgaline Bakış” başlıklı bir panel düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora çalışmalarını sürdüren Muhammet Emin Horuz gerçekleştirirken Modern Orta Doğu Siyasi Tarihi üzerine akademik çalışmalar yapan Tarihçi Ozan Keskin, ABD’deki University of Cincinnati’de Siyaset Bilimi alanında doktora yapan Bekir İlhan ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora çalışmalarına devam eden Merve Şahin de konuşmacı olarak katıldı. Keskin, panelde yaptığı konuşmasında dünya siyasetinin en uzun soluklu sorunlarından biri olan Filistin-İsrail meselesini tarihsel yönleriyle değerlendirdiklerini belirtti. İlhan, 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonundan 24 Kasım’daki ateşkese kadar süreci ele aldı. Şahin ise İsrail'in Filistin işgalinde Orta Doğu ülkelerinin politikalarını analiz etti.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin