-A A+

Fatih Sanat Akademisi'nden Tekstil Dönüşüm Atölyesi

Fatih Sanat Akademisi sürdürülebilirlik bilincini artırmak amacıyla düzenlediği Tekstil Dönüşüm Atölyesi ile katılımcılara geri dönüşüm tekniklerini öğreterek çevreye duyarlı ürünler tasarlama imkanı sunuyor.

12 Temmuz 2024
Fatih Sanat Akademisi nden Tekstil Dönüşüm Atölyesi

Fatih Sanat Akademisi sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla Tekstil Dönüşüm Atölyesi düzenliyor. Bu etkinlik çevre bilincini geliştirmeyi ve katılımcılara yaratıcı geri dönüşüm tekniklerini öğretmeyi hedefliyor.

Atölye kapsamında giyim ve tekstil malzemelerinin yeniden kullanılması, geri dönüştürülmesi ve başka faydalı ürünlere dönüştürülmesi süreçleri ele alınıyor. Tekstil geri dönüşümünün enerji tüketimini azaltarak doğaya katkıda bulunmanın önemini vurgulayan etkinlikte katılımcılara teorik bilgiler verilmesinin ardından geri dönüşüm teknikleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Bu süreçler tekstil malzemelerinin toplanmasından ayrıştırılmasına, temizlenmesinden yeniden işlenmesine kadar pek çok aşamayı kapsıyor.

Katılımcılar atölye süresince geri dönüştürülmüş malzemelerden kendi tekstil ürünlerini üretiyorlar. Böylece hem çevreye duyarlı bireyler olma yolunda adım atıyorlar hem de kendi el emekleriyle yaratıcı ürünler ortaya koymanın keyfini yaşıyorlar. Etkinlik boyunca kullanılacak malzemeler ve ekipmanlar geri dönüşüm sürecinin her aşamasında detaylı bir şekilde tanıtılıyor.

Fatih Sanat Akademisi bu etkinlikle sadece geri dönüşüm ve çevre bilincini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda toplumsal farkındalığı ve sorumluluğu da pekiştirmeyi amaçlıyor. Etkinlik sonunda katılımcılar kendi ürettikleri geri dönüşüm ürünlerini evlerine götürebiliyorlar. Atölye vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin