-A A+

Fatih'in Kadim Bestekârlarının Hatırası Senin Notalarınla Yaşasın

Fatih Belediyesi, Fatih’te yaşamış ve musiki tarihimizin kadim isimlerinden olan İsmail Dede Efendi ile Tanburi Cemil Bey’in hatırasını yaşatmak amacıyla beste yarışması düzenliyor.

17 Ağustos 2022
Fatih in Kadim Bestekârlarının Hatırası Senin Notalarınla Yaşasın

Dede Efendi Sözlü Eserler ve Tanburi Cemil Bey Saz Eserleri Beste Yarışması ile Türk musikisi alanında bestecilik faaliyetlerinin canlandırılması, Türk müzik kültürüne nitelikli eserler ve yeni formlar kazandırılması hedefleniyor. Yarışmacılar, saz eserleri ve sözlü eserlerin yanı sıra, oluşturacakları yeni formlarla vücuda getirilmiş eserlerle de yarışmaya katılabiliyor. Yarışmaya gönderilecek eserlerin Türk musikisinin kabul görmüş genel prensiplerine ve karakterine uygun olması bekleniyor. Dede Efendi Sözlü Eserler Yarışması ve Tanburi Cemil Bey Saz Eserleri Yarışması’nda dereceye layık görülen toplam 6 yarışmacıya, sırasıyla 20 bin TL, 15 bin TL ve 10 bin TL’lik ödüller veriliyor. İsteyen herkesin özgün eserleriyle katılabildiği yarışmanın son başvuru tarihi 04 Kasım 2022!

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin