-A A+

Fatih'in Kültür Sanat Sezonu Mevlid Özel Programıyla Açıldı

Fatih Belediyesi, 2022 - 2023 kültür sanat sezonunun açılışını "Vefatının 600. Yılı Hatırasına Süleyman Çelebi ve Mevlid Özel” programıyla yaptı. Programda Süleyman Çelebi'ye ait Mevlid (Vesiletün Necat) ile ilahiler ve şiirler okundu.

7 Ekim 2022
Fatih in Kültür Sanat Sezonu Mevlid Özel Programıyla Açıldı

Yedikule Hisarı'nda Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, İl Kültür ve Turizm Müdür Dr. Coşkun Yılmaz, kültür ve sanat camiasından çok sayıda isim ile Fatihliler katıldı.

BAŞKAN TURAN: “ŞEHİRLERE RUH VEREN İNSANLARDIR”
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, programda yaptığı konuşmada Yedikule Hisarı'nın İstanbul'un kültür sanat hayatında yer tutacak önemli bir mekân olduğuna dikkati çekerek, "Şehirler de tıpkı insanlar gibi ruh taşırlar. Şehirlere ruh veren de insanlar ve toplumlardır. İnsanlar şehri nasıl mamur ediyorsa aslında şehir de o oranda insanı mamur ediyor" dedi. İstanbul'da özellikle Suriçi’nde dolaşıldığında şehrin ruhunun daha iyi hissedileceğini ifade eden Turan, İstanbul'un şairlere, ressamlara ve seyyahlara ilham olan bir şehir olduğunu söyledi.

“KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK BİZİM EN ÖNEMLİ VASIFLARIMIZDANDIR”
Başkan Mehmet Ergün Turan, Fatih ilçesinin İstanbul'un merkezi ve cazibe merkezi olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: "Burası tabii ki ecdadın inşa ettiği, sayısız eserle ihya ettiği devasa bir coğrafyanın odak noktası. Biz Fatih Belediyesi olarak geçmişin mirasıyla dinamik bir şekilde yaşayan şehrin dinamizmini bir araya getirmek, şehrimizin sahip olduğu birikimi daha da güçlenmiş halde ileriye taşımak için çalışıyoruz. Kültürel belediyecilik vizyonumuzu en öz ifadeyle şöyle tanımlayabilirim. Eskinin tecrübesinden ve birikiminden olabildiğince faydalanarak zamanın ruhuna uygun dinamik bir anlayışla tasarlayarak, kültürel projeleri faaliyete koymak. Kültürel belediyecilik bizim belediyeciliğimizin en önemli vasıflarından bir tanesidir."

Mevlid (Vesiletün Necat) ile çeşitli sanatçılara ait ilahiler, orkestra şefliğini Prof. Dr. Turan Sağer'in yaptığı orkestra eşliğinde, Mehmet Kemiksiz, Çiğdem Yarkın, İbrahim Suat Erbay ve Özel Özer tarafından seslendirilirken, şiirleri Ali Nuri Türkoğlu okudu. Program sonunda sanatçılara çiçek takdim eden Başkan Mehmet Ergün Turan, daha sonra misafirlerin kandilini kutlayarak, mevlid şekeri ikramı yaptı.
Fatih Belediyesi’nin ekim ayı kültür sanat programlarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

https://www.fatih.bel.tr//tr/main/read/dosyalar/?file=1411-kultur-sanat-kitapcigi-ekim-2022-20221001-113428.pdf

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin