Fatih'te Haşere ve Kemirgenle Mücadele Kapsamında İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

Kapalı Çarşı, Sahaflar Çarşısı ve ilçenin tamamında düzenli olarak sürdürülen ilaçlama çalışmalarıyla halk sağlığı koruma altına alınıyor. Fatih Belediyesi’nin yürüttüğü bu kapsamlı mücadele zararlı canlıların üremesini engellemeyi hedefliyor.

22 Ekim 2024
Fatih te Haşere ve Kemirgenle Mücadele Kapsamında İlaçlama Çalışmaları Sürüyor

Fatih Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilçenin dört bir yanında haşere ve kemirgenlere karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle tarihi ve turistik alanlar olan Kapalı Çarşı ve Sahaflar Çarşısı’nda yoğun bir şekilde sürdürülen mücadele hem halk sağlığını hem de bölgenin hijyenik koşullarını güvence altına almayı amaçlıyor. İlaçlama faaliyetleri bu alanlarda ziyaretçi yoğunluğunun fazla olması nedeniyle büyük bir titizlikle planlanıyor ve düzenli aralıklarla tekrarlanıyor.

Yıl boyunca düzenli olarak gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları sadece bu çarşılarla sınırlı kalmıyor; Fatih’in tüm mahallelerine yayılmış durumda. Haşerelerin üreme alanlarına yönelik yapılan larvasit uygulamaları zararlıların yayılmasını önleyerek çevre sağlığını koruma altına alıyor. Kemirgenlerle mücadelede ise özel ilaçlama teknikleri kullanılarak doğaya zarar vermeden etkin sonuçlar elde edilmesi hedefleniyor. Özellikle kemirgenlerin insan sağlığı üzerinde oluşturabileceği riskler göz önüne alındığında bu çalışmaların önemi bir kat daha artıyor.

Fatih Belediyesi’nin bu mücadelede önceliği halkın sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yaşamını sürdürebilmesi. Bu amaç doğrultusunda belediyenin ilaçlama ekipleri ilçenin çeşitli noktalarında periyodik olarak sahaya çıkıyor ve haşere ile kemirgenlerin yayılma riski olan alanlarda gerekli önlemleri alıyor. Larvasit ilaçlaması özellikle su birikintileri, çöp konteynerleri ve yeşil alanlar gibi haşerelerin üreme ortamı olabilecek yerlere yoğunlaşırken kemirgenlere yönelik ilaçlama çalışmaları ise kanalizasyonlar ve çöp depolama alanlarında etkin bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Bu süreçte kullanılan ilaçlar çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen, Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ürünler arasından özenle seçiliyor. Belediye yetkilileri ilaçlamaların güvenli bir şekilde yapılması için uzman ekiplerin sürekli denetim ve kontroller gerçekleştirdiğini belirtiyor. Ayrıca kullanılan ilaçların etkili ve sürdürülebilir sonuçlar vermesi için belirli periyotlarda uygulamaların tekrarlanması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Vatandaşların haşere ve kemirgenle ilgili şikayetlerini iletebilmesi için belediye bünyesinde kurulan çağrı merkezi de aktif bir şekilde çalışıyor. Gelen ihbarlar üzerine belediye ekipleri, ilgili bölgelerde hızla müdahalede bulunarak halk sağlığını tehdit edebilecek durumların önüne geçiyor.

Belediye özellikle yaz aylarında artan haşere şikayetlerine karşı önceden aldığı tedbirlerle ilaçlama çalışmalarını hızlandırırken kış aylarında da kemirgen popülasyonunu kontrol altına almak için yoğun bir program uyguluyor. İlaçlama ekipleri her sezon farklı zararlı türlerine karşı geliştirilmiş özel tekniklerle ilçede düzenli olarak çalışmaya devam ediyor. Halk sağlığına yönelik tehditleri minimize etmek için yapılan bu kapsamlı çalışmalar Fatih Belediyesi’nin sorumluluk bilinciyle yürüttüğü uzun vadeli projelerden biri olarak dikkat çekiyor.

Bu çalışmaların yanı sıra belediye halkı bilinçlendirme faaliyetleri de yürütüyor. Bilgilendirme broşürleri ve seminerlerle vatandaşlara haşerelerle mücadele konusunda alabilecekleri basit önlemler anlatılıyor. Ev ve iş yerlerinde hijyenin nasıl sağlanacağı kemirgenlerin üreme alanlarının nasıl engellenebileceği gibi konularda bilgilendirme yapılarak toplumsal bilinç artırılmaya çalışılıyor.

Fatih Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün ilaçlama çalışmaları yıl boyunca belirli bir program dahilinde devam edecek. Belediyenin bu alandaki çabaları halk sağlığını koruma adına atılan önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor. Vatandaşlar Fatih Belediyesi’nin yürüttüğü bu çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirirken ilçenin temiz ve sağlıklı kalması için yapılan bu tür faaliyetlerin büyük bir önem taşıdığını ifade ediyorlar.