Fatih'te Okullarda Dezenfeksiyon ve İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Fatih Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ilçedeki tüm okullarda kapsamlı dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştirerek güvenli ve hijyenik bir eğitim ortamı sağlıyor.

27 Ağustos 2024
Fatih te Okullarda Dezenfeksiyon ve İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Fatih Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ilçede bulunan tüm okullarda geniş kapsamlı dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları yaptı. Bu çalışmalarla öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitimlerine devam edebilmeleri amaçlandı. Belediye ekipleri ilçedeki okullarda titizlikle yürütülen bu çalışmalar kapsamında sınıflar, koridorlar, tuvaletler ve ortak kullanım alanları gibi yoğun olarak kullanılan alanları dezenfekte etti.

Fatih Belediyesi bu hijyen çalışmalarının sadece yeni eğitim öğretim yılı başlangıcında değil, yıl boyunca da belirli aralıklarla devam edeceğini belirtti. Bu çalışmaların özellikle salgın hastalıkların yayılmasının önlenmesinde önemli bir rol oynadığına dikkat çekilirken okul yönetimlerinden ve velilerden gelen taleplerin de değerlendirileceği ifade edildi.

Belediye yetkilileri halk sağlığını koruma konusundaki kararlılıklarını dile getirerek hijyen ve güvenlik standartlarını en üst seviyede tutmak amacıyla eğitim kurumlarında düzenli denetimlerin yapılacağını vurguladı. Ayrıca özel olarak oluşturulan bir ekibin yıl boyunca ilçedeki okullarda bu denetimleri sürdüreceği ve olası sağlık risklerine karşı hızlı önlem alınacağı belirtildi.

Yapılan dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları ilçedeki veliler ve okul yönetimleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Fatih Belediyesi’nin bu hizmetinin çocukların sağlıklı bir eğitim ortamında bulunmalarına katkı sağlayacağı ve yeni eğitim öğretim yılına güvenle başlamalarına olanak tanıyacağı düşünülüyor.