-A A+

Fatih'te “Sokaklar Dönüşüyor”

Marmara Belediyeler Birliği, Superpool ve Küresel Kent Tasarımı İnisiyatifi işbirliğiyle yürütülen "Sokaklar Dönüşüyor Projesi", kent sokaklarını çocuklar için güvenli oyun alanlarına ve canlı meydanlara dönüştürmeyi hedefliyor.

29 Mayıs 2024
Fatih te “Sokaklar Dönüşüyor”

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) koordinatörlüğünde, Superpool ve GDCI işbirliğiyle hayata geçirilen "Sokaklar Dönüşüyor Projesi" kapsamında, Fatih Belediyesi'nin "Oyun Sokağı" ve "Meydan" temalı başvurusu kabul edildi ve Dünya Oyun Günü’nde, sahada ilk adım yapıldı.

Saha Analizi Eğitimi

Projeye katılan belediye ekipleri, Fatih Belediyesi'nin uygulama alanında "Sokaklar Dönüşüyor-Alan Provası Saha Analizi Eğitimi" kapsamında, Superpool yetkilileriyle birlikte saha incelemesi, veri toplama ve diğer araştırma yöntemleri hakkında bilgilendirici sunumlara katıldılar. Ekipler, teorik bilgileri uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldu.

Uygulama Provası

"Sokaklar Dönüşüyor-Uygulama Provası: Çocuk Oyun Sokağı ve Meydan Düzenlemesi" programı, eylül ve ekim aylarında uygulanacak. Bu sayede kentteki oyun alanları ve meydanlar yeniden canlanacak, çocuklar güvenli ve eğlenceli alanlarda vakit geçirecek.

Projenin Hedefleri

Proje, belediyelerin kentsel tasarımda yenilikçi yaklaşımlar geliştirmesine olanak tanırken, çocuklar için güvenli ve eğlenceli alanlar yaratmayı amaçlıyor. Saha analizlerinden elde edilen veriler, eylül ve ekim aylarında gerçekleştirilecek uygulama provası için sağlam bir temel oluşturacak. Bu süreçte, kentteki oyun alanları ve meydanlar yeniden hayat bulacak.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin