-A A+

Fatih'te Yedikule Bahçe Açıldı

Fatihli çocukların doğayla iç içe vakit geçirebilecekleri ve tarımın inceliklerini öğrenecekleri “Yedikule Bahçe” açıldı.

6 Eylül 2020
Fatih te Yedikule Bahçe Açıldı

Fatih Belediyesi’nin çocuklarda çevre bilinci geliştirirken toprağa dokunmaları ve bitki yetiştirmeyi öğrenmeleri amacıyla tasarladığı “Yedikule Bahçe” düzenlenen etkinlikle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Cumartesi sabahı erken saatlerde başlayan etkinliğe Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Fatih’te eğitim gören ilkokul öğrencileri, öğretmenler ve aileler katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan M.Ergün Turan, Fatih’te öncelikli olarak çocukların ve ailelerin mutlu bir yaşam sürmelerini hedeflediklerini belirtti. Başkan Turan, “Fatih’te yaptığımız her iş, attığımız her adım uzun süreli ve kalıcı olacak çalışmalardır. Biz 3 yıllık 5 yıllık projeler değil, gençlerimizin ve çocuklarımızın uzun yıllar istifade edeceği alanlara yoğunlaşıyoruz. Yedikule Bahçe de bugünden itibaren çocuklarımızın aileleriyle ve öğretmenleriyle birlikte gelip kullanacağı, vakit geçireceği, meyve sebze ekip biçecekleri ve bu ürünleri toplayacakları bir yer olacak.” şeklinde konuştu. Metropol yaşantısı içerisinde çocukların doğaya saygıyı, toprağın değerini, emek vermeyi öğrenecekleri ve bu emeğin karşılığını görecekleri bir bahçe tasarladıklarını ifade eden Turan, “Yedikule Bahçe’de bulunan bu alanlar Fatih’te eğitim veren tüm ilkokullara tahsis edilecek. Her okulun kendilerine ayrılmış özel bölümleri olacak. Biz de her okulumuzun kendi bünyesinde tarım kulüpleri kurmasını rica ediyoruz. Böylece her yıl farklı öğrencilerin de katılacağı etkinlikler sayesinde Fatih’te toprağa temas etmemiş, bitki yetiştirmemiş çocuk kalmayacak.” ifadelerini kullandı. Etkinlik kapsamında çocuklarla birlikte Yedikule Bahçe’deki olgunlaşmış meyve ve sebzeleri toplayan Başkan Turan, piknik alanında hazırlanan sofralarda çocuklarla ve aileleriyle birlikte kahvaltı etti. Kahvaltı sonrası çocuklarla tarıma ve doğaya dair sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin