-A A+

Fatih'teki Nimel Ceyş Kabirleri Fethin Yıl Dönümüne Hazırlanıyor

Fatih’te bulunan 170 adet Ni’mel Ceyş (İstanbul’un fethine katılan ve şehit olan asker) kabrinin Fatih Belediyesi tarafından çevre düzenleme çalışmaları yapılarak, fethin yıldönümüne hazırlanıyor.

28 Mayıs 2020
Fatih teki Nimel Ceyş Kabirleri Fethin Yıl Dönümüne Hazırlanıyor

Peygamber Efendimiz’in birden çok hadisi şerifinde Konstantiniyye’nin fethedileceği müjdesi yer almaktadır. Bunlardan en çok bilineni muhakkak ki; “Le-tüftehanne’l-Kostantiniyye veleni’me’l-emîrü emîrühâ veleni’me’l-ceyşü zâlike’l ceyş” (Konstantiniyye elbet feth olunacaktır. Onu fetheden emîr ne güzel emîrdir ve o ordu ne güzel ordudur) hadisidir. İstanbul’un fethine katılan askerlerin Ni’mel Ceyş olarak adlandırılması da yine bu hadisteki tanımlamadan gelmektedir. Fethin anlatıldığı yazılı kaynaklarda askerlerin daha çok sur civarında şehit olduğu ve daha sonra şehit edildikleri yerlere defnedildiği bilgisi aktarılmaktadır.

İlçedeki Tüm Kabir ve Hazirelerin Bakımları Yapılacak

Fatih Belediyesi ilçe sınırları içerisindeki 170 adet Ni’mel Ceyş kabrinin temizlik ve bakımlarını yaparak, 29 Mayıs İstanbul’un fetih yıldönümüne hazırlıyor. Bitki, ot ve genel temizlikleri yapılarak, 29 Mayıs’a kadar tamamlanması planlanıyor. Ayrıca ilçedeki tüm kabir ve hazirelerle ilgili bir çalışma takvimi hazırlayan Fatih Belediyesi, ilerleyen süreçte etaplar halinde projeleri, restorasyonları ve bakımları gerçekleştirecek.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin