-A A+

"Filistin Hakkında Konuşmalıyız" Tiyatrosu FKSM'de Sahnelendi

Fatih Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelenen “Filistin Hakkında Konuşmalıyız” adlı tiyatro oyunu İsrail'in Gazze halkına yönelik işgaline karşı bir tepki oluşturmayı amaçladı.

10 Aralık 2023
Filistin Hakkında Konuşmalıyız  Tiyatrosu FKSM de Sahnelendi

Filistin meselesini konu edinen "Filistin Hakkında Konuşmalıyız" oyunu işgal altındaki topraklar üzerinde yaşanan travmayı anlatıyor. Penceresi Mescid-i Aksa'ya açılan Filistinli Meryem'in yaşadıklarını konu edinen oyun, işgalci İsrail'in evini almak istemesiyle başlıyor. Yüksek meblağlara rağmen Meryem'in ikna olmaması, işgalcilerin saldırılarına neden oluyor. Elektrik ve suyunun kesilmesi, evinin etrafına kurulan barikatlar ve kapısına dökülen çöplerle karşı karşıya kalan Meryem, direnişini evine kapanarak gösteriyor. Oyun boyunca Meryem, çiçeklerine ve kuşlarına yaşadığı her şeyi anlatarak hayata tutunmaya çalışıyor. En büyük travmasıyla yüzleşmek zorunda kalan Meryem, kendi gerçekliğiyle yüzleşme sürecinde büyük bir içsel mücadele veriyor. “Filistin Hakkında Konuşmalıyız" oyunu Filistin meselesini ele alarak izleyicilere o topraklarda yaşanan travmanın insanlar üzerindeki etkisini gözler önüne seriyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin