FitFatih'in Bâlâ Tekkesi'ndeki Me-Time Atölyesi, Vatandaşlarımızın Duygusal Sağlığını Destekliyor

Kadın ve Aile Birimi’nin FitFatih projesi Me-Time Atölyesi ile katılımcıları duygusal farkındalık yolculuğuna davet ediyor. Bâlâ Tekkesi’nde yapılan bu buluşma duygusal zekâyı geliştiren keyifli ve interaktif çalışmalarla zenginleşiyor.

3 Ekim 2024
FitFatih in Bâlâ Tekkesi ndeki Me-Time Atölyesi, Vatandaşlarımızın Duygusal Sağlığını Destekliyor

Fatih Belediyesi, Karasurları Millet Bahçesi’nin tarihî dokusunda hayata geçirdiği Me-Time Atölyesi ile katılımcılara içsel bir yolculuk sundu. Bâlâ Tekkesi’nin sakin ve huzurlu ortamında düzenlenen bu etkinlik bireylerin duygusal farkındalıklarını artırmaya ve bu farkındalığın gündelik hayatlarındaki etkilerini keşfetmelerine olanak tanıdı. Kadın ve Aile Birimi’nin FitFatih projesi kapsamında gerçekleştirilen atölye katılımcıların duygu durumlarını daha iyi tanımaları ve duygusal zekâlarını geliştirmeleri için kapsamlı bir program sundu.

Atölye katılımcılara “Davranışlarınızı hangi duygular yönlendiriyor?”, “Günlük yaşamınızda öne çıkan duygular neler?” gibi sorularla kendi iç dünyalarını sorgulama fırsatı verdi. Psikolog eşliğinde gerçekleştirilen bu atölye bireylerin duygusal tepkilerini tanımlamaları ve bu tepkilerin davranışlarına nasıl yansıdığını anlamaları üzerine yoğunlaştı. Katılımcılar içsel gözlem seansları ve grup çalışmalarıyla duygusal farkındalıklarını artırarak hayatlarındaki duygusal dinamikleri keşfetme imkanı buldu.

Duygusal farkındalığı artırmayı hedefleyen bu atölyede katılımcılar duygularıyla daha barışık bir yaşam sürmenin yollarını öğrendiler. Bireyler davranışlarının altında yatan duygusal nedenleri keşfederken kendilerini daha derinlemesine tanımaya yönelik birçok interaktif etkinliğe katıldı. Psikolog tarafından yönlendirilen bireysel değerlendirmeler ve grup çalışmalarıyla desteklenen bu süreç katılımcıların hem kendilerini hem de başkalarını daha iyi anlama becerilerini güçlendirdi.

Me-Time Atölyesi’nin bir diğer önemli odak noktası da duygusal zekâ gelişimiydi. Duygusal zekâ bireylerin yalnızca kendi duygularını yönetme becerilerini değil, aynı zamanda çevrelerindeki insanları anlama ve onlarla daha etkili bir şekilde iletişim kurma yetilerini de kapsar. Bu atölyede katılımcılar duygusal zekâlarını geliştirme fırsatı buldu. Grup çalışmaları sırasında başkalarının duygusal dünyalarını anlamaya yönelik yapılan uygulamalar empati becerilerini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım oldu.

Bireyler grup tartışmaları ve yaratıcı aktiviteler aracılığıyla hem kendi duygusal süreçlerini daha iyi anlamaya hem de başkalarının duygularına karşı daha duyarlı olmaya başladılar. Bu süreçte katılımcılar yalnızca bireysel farkındalıklarını değil, sosyal ilişkilerinde de daha sağlıklı ve dengeli bir yaklaşım sergileme yetkinliklerini geliştirdi. Empati kurmanın ve başkalarının duygularını anlamanın bireyler arası ilişkileri nasıl güçlendirdiği atölye boyunca vurgulandı.

Atölye kapsamında uygulanan egzersizler katılımcıların duygusal sağlıklarını iyileştirmeye yönelik pratik bilgiler sunarken bireylerin duygusal dengelerini korumalarına yardımcı olacak yöntemler üzerine odaklandı. Katılımcılar içsel gözlem teknikleriyle kendilerini daha derinlemesine tanımanın yollarını öğrenirken duygusal zekâ gelişimlerini de destekleyen grup çalışmalarıyla bu bilgilerini pekiştirdiler.

Ayrıca yaratıcı etkinlikler ve içsel farkındalığı artırmaya yönelik uygulamalar katılımcıların günlük hayatlarına yeni bir perspektif kazandırmalarına olanak sağladı. Bireysel olarak yapılan değerlendirmeler ise kişisel gelişim süreçlerini hızlandırdı. Katılımcılar duygusal tepkilerinin kaynağını daha iyi anlayarak günlük yaşamlarındaki davranışlarını yönetme konusunda daha bilinçli hale geldiler. Bu sayede kendi iç dünyalarına dair daha geniş bir farkındalık geliştirerek daha dengeli ve huzurlu bir yaşam sürmenin temellerini attılar.

Etkinlik sonunda katılımcılar bu tür duygusal farkındalık atölyelerinin hayatlarına kattığı olumlu etkileri vurgulayarak benzer çalışmaların düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Katılımcıların geri bildirimleri bu tür farkındalık odaklı projelerin toplumun geneli için ne denli önemli olduğunun altını çizdi. FitFatih’in duygusal sağlığı güçlendiren bu projeleriyle bireylere yeni kapılar açtığı ve toplumsal ruh sağlığına önemli katkılar sunduğu dile getirildi.

Me-Time Atölyesi sadece bireylerin içsel dengelerini bulmalarına yardımcı olmakla kalmadı, aynı zamanda onların duygusal zekâlarını geliştirmelerine ve çevrelerindeki insanlarla daha sağlıklı ilişkiler kurmalarına olanak sağladı.

Fatih Belediyesi bireylerin duygusal ve fiziksel sağlığını iyileştirmeye yönelik projeleriyle topluma önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor. Me-Time Atölyesi’nin de dahil olduğu FitFatih programı bireylerin duygusal sağlıklarını güçlendirmeyi ve daha bilinçli bir yaşam sürmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Belediye bu tür farkındalık artırıcı etkinliklerin toplumsal ruh sağlığını iyileştirmek ve bireyleri daha sağlıklı bir yaşam sürmeye teşvik etmek adına önemli bir adım olduğunu belirtiyor.

Bu projeler sayesinde toplum genelinde daha geniş bir farkındalık oluşurken bireyler hem kendi içsel yolculuklarına çıkıyor hem de başkalarının duygusal dünyalarını anlamaya yönelik önemli kazanımlar elde ediyor.