FitFatih'ten Büyüklerimiz İçin Yadigâr Kahvesi'nde "Sağlıklı Yaşlanma" Semineri

FitFatih projesi kapsamında Yadigâr Kahvesi’nde 60 yaş üzeri vatandaşlara yönelik “Sağlıklı Yaşlanma” temalı bir etkinlik düzenlendi. Uzmanların sunumlarıyla büyüklerimize sağlıklı yaşlanma konusunda önemli ipuçları verildi.

25 Eylül 2024
FitFatih ten Büyüklerimiz İçin Yadigâr Kahvesi nde  Sağlıklı Yaşlanma  Semineri

Kadın ve Aile Birimi tarafından hayata geçirilen FitFatih projesi kapsamında Yadigâr Kahvesi’nde 60 yaş üzeri vatandaşlara yönelik önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. “Sağlıklı Yaşlanma” temasıyla düzenlenen etkinlikte yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artıracak ipuçları ve sağlıklı bir yaşlanma süreci için yapılması gerekenler detaylı bir şekilde ele alındı.

Büyüklerimize Sağlıklı Yaşlanmanın Sırları Aktarıldı

Uzmanların sunumlarıyla zenginleşen etkinlikte yaşlı bireylerin hem fiziksel hem de zihinsel sağlıklarını koruyabilmeleri için alabilecekleri önlemler paylaşıldı. Sağlıklı yaşlanmanın öncelikli adımlarından biri olarak düzenli fiziksel aktivitenin önemi vurgulandı. Uzmanlar her gün yapılan kısa yürüyüşlerin bile bireylerin kas ve eklem sağlığı üzerinde olumlu etkiler yarattığını belirtti. Bunun yanında dengeli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığının yaşlılıkta görülen pek çok kronik hastalığın önüne geçebileceği ifade edildi.

Sunumda ayrıca zihinsel aktivitelerin önemi üzerinde de duruldu. Yaşlıların beyin fonksiyonlarını aktif tutabilmeleri için bulmaca çözmek, kitap okumak, yeni hobiler edinmek gibi faaliyetlerin yaşlanma sürecini yavaşlatabileceği vurgulandı. Sosyal hayattan kopmamanın, yalnız kalmamanın ve dost çevresiyle vakit geçirmenin ise ruh sağlığı açısından son derece önemli olduğu anlatıldı. Özellikle yaşlıların sosyal ortamlarında aktif kalarak depresyon ve kaygı gibi sorunlardan uzak kalabilecekleri ifade edildi.

FitFatih Projesi İle Sağlıklı Yaşam Bilinci Gelişiyor

FitFatih projesi yaşlı bireylerin sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla Fatih Belediyesi Kadın ve Aile Birimi tarafından geliştirilen bir girişim olarak dikkat çekiyor. Proje kapsamında düzenlenen bu etkinlik yaşlı vatandaşlara sağlıklı yaşlanma süreci hakkında önemli bilgiler sunarak onların yaşam kalitelerini artırmayı hedefledi. Etkinlik boyunca katılımcılara sağlıklı bir yaşlanma süreci için atılması gereken adımlar sade ve anlaşılır bir dille anlatıldı.

FitFatih projesinin sadece fiziksel sağlık değil, aynı zamanda zihinsel ve sosyal sağlığa da odaklandığını belirten yetkililer bu tür etkinliklerin toplumdaki farkındalığı artırdığını ifade etti. Proje kapsamında düzenlenen bu tür seminerler büyüklerimizin sadece fiziksel sağlıklarıyla değil, aynı zamanda sosyal hayata aktif katılımlarını destekleyerek daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmelerini hedefliyor.

Yadigâr Kahvesi’nde düzenlenen etkinliğe 60 yaş ve üzeri çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Etkinlik samimi bir ortamda gerçekleştirildi ve katılımcılar uzmanların verdiği bilgileri dikkatle dinledi. Sunumların ardından soru-cevap kısmında katılımcılar kendi sağlık durumlarıyla ilgili sorular sorma fırsatı buldu. Uzmanlar bireysel sorulara yanıt vererek kişiye özel öneriler sundu.

Katılımcılar etkinlik sonunda aldıkları bilgilerin günlük yaşamlarına olumlu katkılar sağlayacağını dile getirdiler. Ayrıca bu tür bilgilendirici etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini ifade eden katılımcılar projenin topluma kazandırdığı katkılardan ötürü memnuniyetlerini belirtti.

Yetkililer bu tür etkinliklerin yaşlı bireyler için sadece bilgilendirici değil, aynı zamanda sosyal bir ortam sağladığını da vurguladı. FitFatih büyüklerimizin daha aktif, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini desteklemeye yönelik çalışmalarını sürdürecek. Fatih Belediyesi’nin bu alandaki öncü projelerinden biri olan FitFatih yaşlı bireylerin sosyal hayatla daha fazla iç içe olmalarını sağlamak ve onları her açıdan desteklemek amacıyla bu tür etkinliklere yenilerini eklemeye devam edecek. Proje hem fiziksel hem de zihinsel sağlık için toplumsal bir farkındalık yaratmayı amaçlıyor.