-A A+

FKSM'nin Koltukları Gazze'de Katledilen Çocuklara Ayrıldı

Gazzeli çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Fatih Kültür Sanat Merkezi’nde anıldı. Gazze'de şehit edilen çocukların isimleri salonun koltuklarına yerleştirilerek çizgi film gösterimi yapıldı.

20 Kasım 2023
FKSM nin Koltukları Gazze de Katledilen Çocuklara Ayrıldı

İstanbul İlçe Belediyeleri 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek maksadıyla 20 Kasım-30 Aralık 2023 tarihleri arasında “İnsanlığın Onur Sınavı: Gazze başlığıyla içeriğinde konferans, söyleşi, tiyatro ve film gösterimi, konser, panel, şiir dinletisi, yarışma ve sempozyum gibi pek çok kültürel faaliyetin yer aldığı bir dizi etkinlik düzenliyor. Bu etkinlerin ilki Dünya Çocuklar Günü’nde yapıldı. Çocukların katledildiği, yetim ve öksüz bırakıldığı işgal haraketine dikkat çekmek isteyen belediyeler, Filistin’de ve özellikle Gazze’de katledilen masum çocuklar için bir araya gelerek şehit çocuklar adına ortak bir etkinlik düzenledi. Belediyeler, koltuklarında şehit edilen çocukların isimlerinin yer aldığı 25 ilçedeki kültür merkezlerinin boş salonlarında eş zamanlı olarak “Tay” adlı çizgi filmin gösterimi yaptı. Fatih Belediyesi de bu etkinliği Fatih Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Tüm koltuklarında Gazze’de katledilen çocukların isimlerinin yer aldığı gösterime dışarıdan hiçbir izleyici alınmadı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin