-A A+

GastroSanat'ta Fransız Pastacılığı Atölyesi: Katılımcılar Ustalık Sırlarını Keşfetti

GastroSanat'ta düzenlenen "Fransız Pastacılığı Butik Tatlıları" Atölyesi katılımcılara Fransız pastacılığının inceliklerini uygulamalı olarak öğretti.

7 Ağustos 2024
GastroSanat ta Fransız Pastacılığı Atölyesi: Katılımcılar Ustalık Sırlarını Keşfetti

KARINCA El Emeği Eğitim Birimi gastronomi dünyasına ilgi duyanları buluşturan atölyelerine devam ediyor. GastroSanat'ta düzenlenen Fransız Pastacılığı Butik Tatlıları Atölyesi katılımcılara Fransız mutfağının inceliklerini ve pastacılık sanatının ustalık gerektiren tekniklerini öğrenme fırsatı sundu.

Ustalar Ovaleks firmasının deneyimli şefi Cüneyt Kocabaş'ın rehberliğinde gerçekleştirilen atölyede katılımcılar Fransız pastacılığının temel tekniklerinden başlayarak butik tatlı yapımının inceliklerine kadar geniş bir yelpazede bilgi edindiler. Eğitim süresince ekler yapımından pate a choux hamurunun hazırlanması ve pişirme tekniklerine kadar birçok detay üzerinde duruldu. Ayrıca dolgu hazırlama cream patisserie yapımı, pate a choux krema doldurma teknikleri ve ekler dekorlama gibi konular da kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Atölyenin en dikkat çeken bölümlerinden biri orman meyveli verine ve lotus kurabiye gibi butik tatlıların yapım sürecinin katılımcılara uygulamalı olarak gösterilmesi oldu. Katılımcılar şef Cüneyt Kocabaş'ın sektörde edindiği tecrübelerden faydalanarak pastacılığın püf noktalarını öğrenme fırsatı buldular. Şef Kocabaş sadece teknik bilgileri aktarmakla kalmayıp katılımcıların tüm sorularını yanıtlayarak onların sektöre dair merak ettikleri her konuda bilgi sahibi olmalarını sağladı.

Atölyeye katılanlar hem teorik bilgiyle donatıldılar hem de öğrendikleri yeni teknikleri uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı buldular. Bu anlamda KARINCA El Emeği Eğitim Birimi'nin düzenlediği etkinlik gastronomi meraklılarına hem eğitici hem de keyifli bir ortam sunarak değerli bir deneyim yaşattı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin