-A A+

Gençler Masa Tenisi Eğitimleri ile Ayvansaray Spor Merkezi'nde Buluşuyor

Ayvansaray Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen Masa Tenisi eğitimleri çocukların fiziksel becerilerinin yanı sıra sosyal ve mental gelişimlerine de katkıda bulunuyor.

8 Aralık 2023
Gençler Masa Tenisi Eğitimleri ile Ayvansaray Spor Merkezi nde Buluşuyor

Fatih Belediyesi'nin Gençlik ve Spor Hizmetleri kapsamında Ayvansaray Spor Merkezi'nde düzenlenen Masa Tenisi eğitimleri katılımcıların ilgisiyle birlikte devam ediyor. Özellikle 7-12 yaş aralığındaki çocukların fiziksel becerilerinin yanı sıra sosyal ve mental gelişimlerine de destek olmayı hedefleyen masa tenisi branşı çocukların sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelerine ve takım çalışmasıyla sosyal ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı oluyor. Eğitimlerin düzenli olarak devam etmesi çocuklara sporu uzun vadede bir yaşam tarzı haline getirme ve disiplinlerini geliştirme fırsatı sunuyor.

Masa Tenisi

Spor geçmişten günümüze kadar toplumda son derece önemli bir konumda yer almıştır. Uluslararası alanda elde edilen sportif başarılar insanların spora olan ilgisini artırmıştır. Spor toplumun algılanmasında ve gençlerin topluma adapte olma sürecinde önemli bir yer tutmaktadır. Özellikle çocukların büyüme ve gelişme döneminde sporun kritik bir rol oynadığı kabul edilmektedir.

Masa tenisi özellikle 7-12 yaş aralığındaki çocukların düzenli olarak yapabileceği bir spor branşıdır. Dayanıklılık, güç, hız, beceri ve çeviklik gibi fiziksel özelliklerin gelişimine katkı sağlamaktadır. Ayrıca grup halinde oynanan bu oyun çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır.

İki veya dört oyuncunun birbirleriyle masanın üzerindeki ağın ortasından topu geçirerek oynadıkları bu spor dikdörtgen bir masada raketler kullanılarak oynanır ve çeşitli kurallara sahiptir. Eğlenceli bir aktivite olan masa tenisi fiziksel yeteneklerin yanı sıra strateji ve koordinasyon gerektirmektedir.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin