-A A+

Geri Dönüşüm Atık Puanlarımız Güncellendi

Mobil atık getirme noktasına getirilen geri dönüşüm malzemelerinin puanlama sistemi yenilendi. "Dönüşüm Kart" ile de bu malzemelerin puanlanması ve takibi yapılıyor.

21 Şubat 2024
Geri Dönüşüm Atık Puanlarımız Güncellendi

Fatih Belediyesi, "Sıfır Atık" bilincini yaşam tarzı haline getirme çalışmalarını sürdürüyor. Geri dönüşebilen atıklarını (kağıt, metal, plastik, cam, atık yağ, atık pil, elektronik atık vb.) evlerinde ayrı biriktiren vatandaşlar, atıklarını "Mobil Atık Toplama Aracı" noktalarına getirdiklerinde burada görevli personel tarafından önce tartım işlemi yapılıyor ve atık türüne göre puan sistemine kaydı tutuluyor. Her atık türünün puanı farklı olup atık puanları günlük olarak herhangi bir atık puan sınırı olmadan "Dönüşüm Kart" hesabına yatırılıyor. Son düzenlemeler neticesinde kağıt 1.10, plastik 1.90, metal 1.50, cam 0.20, karışık 1.00, bitkisel atık yağ 5.00, elektronik atık 4.75 puanlamaları şeklinde güncellendi.

Mobil atık getirme noktasına götürülen geri dönüşüm malzemeleri kilogram başına belirlenen puan tablosu üzerinden sisteme kaydediliyor. Ayrıca "Dönüşüm Kart" ile bu geri dönüşüm puanlarının takibi yapılıyor. Geri dönüşüm atık puanları güncellenmiş bir tabloyla gösteriliyor ve kullanıcıların geri dönüşüm atıklarıyla elde edilecek puanları önceden belirlemelerine olanak sağlıyor. Bu şekilde kullanıcılar geri dönüşüme katkıda bulundukça puanları artırıyor ve çevre duyarlılığını artırarak sürdürülebilir bir yaşam tarzına destek veriyor.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin