-A A+

Hacı Arif Ağa Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Hacı Arif Ağa Çeşmesi onarım sürecinde muhdesler ve niteliksiz müdahalelerden arındırıldı. Bitki ve yüzey temizliği yapıldı, derz onarımları gerçekleştirildi ve eksik bölümler taş-tuğla ile tamamlandı.

9 Ocak 2024
Hacı Arif Ağa Çeşmesi Suyuna Kavuştu

Hacı Arif Ağa Çeşmesi Cibali Mahallesi, Haydar Caddesi üzerinde Haydar Medresesi’nin karşısında yer alıyor. Hacı Arif Ağa tarafından 1853 yılında yaptırılmış olan çeşme; hazneli olup kare planlıdır. Almaşık duvar örgülü çeşmenin ön cephesine yerleştirilmiş olan mermer ayna taşı iki sütun arasına konumlandırılmıştır. İki satırdan oluşan kitabesi ise sütun başlıklarının üzerinde, bir korniş altında yer alıyor.

Onarım kapsamında muhdesler ve niteliksiz müdahaleler çeşmeden arındırıldı, bitki ve yüzey temizliği yapıldı. Çeşmede derz onarımları tamamlanarak eksik bölümlerinde taş-tuğla bütünlemesi gerçekleştirildi. Çimento esaslı malzeme ile kaplanan üst örtü çürütme ve raspa yöntemleriyle kaldırılıp yerine aslına uygun şekilde yonu taşı kaplandı. Çeşmenin mermer seki taşlarının gerekli kısımlarına yeni imalatlar eklendi. Kitabesinde ise renklendirme ve altın varak çalışması tamamlanan çeşme suyuna kavuşturuldu.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin