-A A+

Hacı Piri Sokağı Çeşmesi Suyla Buluştu

Yedikule Mahallesi’nde yer alan Hacı Piri Sokağı Çeşmesi’nin restorasyon çalışmaları kapsamında çeşmenin cephelerindeki çimento esaslı özgün olmayan örgü kaldırılarak özgün malzeme ve harçla yeniden inşa edildi.

26 Ağustos 2024
Hacı Piri Sokağı Çeşmesi Suyla Buluştu

Çeşme, Hacı Piri Sokağı üzerinde, Hacı Piri M. Efendi Camii (Leylek Yuvası Camii) karşısında yer almaktadır. Kitabesi bulunmadığı için yapım yılı ve banisi hakkında bilgi mevcut değildir. Osmanlı dönemi klasik üslup özelliklerini taşıyan çeşme hazneli ve sade bir görünüme sahiptir. Sivri kemer içinde konumlanmış iki adet tas yuvası bulunmaktadır.

Restorasyon çalışmaları kapsamında yol kotu altında kalan çeşmede yapılan kazı çalışmaları ile özgün kurna ve temelleri açığa çıkarıldı. Çeşmenin cephelerindeki çimento esaslı, özgün olmayan örgü kaldırılarak özgün malzeme ve harçla yeniden inşa edildi. Çevre düzenlemesi tamamlanan çeşmeye tesisat bağlantısı yapılarak su akışı sağlandı.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin