Haliç'te Spor ve Doğayla Buluşma: Babamla Kano Etkinliği

FitFatih ve Gençlik ve Spor Birimi'nin düzenlediği "Babamla Kano" etkinliği Haliç'in tarihî ve doğal güzellikleri arasında babalar ve çocuklara keyif dolu anlar yaşattı.

28 Eylül 2024
Haliç te Spor ve Doğayla Buluşma: Babamla Kano Etkinliği

Fatih Belediyesi Kadın ve Aile Birimi’nin FitFatih projesi ile Gençlik ve Spor Birimi iş birliğiyle düzenlediği “Babamla Kano” etkinliği Haliç’te babalar ve çocukları sporla doğanın bir araya geldiği bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Şehir yaşamının stresinden uzaklaşarak aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikte katılımcılar uzman eğitmenler eşliğinde kano yapmayı öğrenerek Haliç’in tarihî sularında keyifli bir tur attılar. Spor yapmayı seven aileler için bu etkinlik İstanbul’un tarihî ve doğal güzellikleri arasında eğlenceli bir deneyim sundu.

Etkinliğin başında katılımcılara güvenli kano kullanımı ve kürek çekme teknikleri hakkında kısa bir eğitim verildi. Babalar ve çocuklar bu eğitimin ardından Haliç’in sakin sularına açılarak tarihî yarımadanın manzarası eşliğinde kano yapmanın keyfini yaşadılar. Fiziksel aktivitenin yanı sıra şehrin tarihî dokusunu ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulan aileler hem bedensel hem de zihinsel bir yenilenme yaşadılar.

Katılımcılar Haliç’in tarihî ve doğal atmosferinde adeta geçmişe bir yolculuk yaparak İstanbul’un modern ve tarihî yüzleri arasında bir köprü kurdu. Galata Kulesi’nden Sultanahmet’e kadar İstanbul’un simge yapıtlarını izleyerek spor yapmanın keyfini çıkaran aileler hem spor yaparak zindelik kazandı hem de şehrin kültürel ve tarihî mirasıyla iç içe bir gün geçirdi.

“Babamla Kano” etkinliği babalar ve çocuklar arasındaki bağı güçlendirerek birlikte kaliteli zaman geçirmeleri için bir platform sundu. Katılımcılar Haliç’in huzurlu atmosferinde kano yaparken aileleriyle vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Etkinlik boyunca hem fiziksel hem de duygusal olarak birbirlerine daha da yakınlaşan babalar ve çocuklar birlikte keyif dolu anılar biriktirdiler.

Etkinlik sonunda düzenlenen mini piknik katılımcıların yorgunluklarını atıp günün keyfini paylaşmaları için güzel bir fırsat sundu. Piknik alanında bir araya gelen babalar ve çocuklar etkinlik boyunca yaşadıkları deneyimleri paylaşarak sosyalleşti. Bu anlar fiziksel ve duygusal anlamda dinlenme ve yenilenme imkanı sundu.

Fatih Belediyesi’nin FitFatih ve Gençlik ve Spor Birimi iş birliğiyle düzenlediği bu tür etkinlikler şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen aileler için büyük bir fırsat sunarken aynı zamanda aile bağlarını güçlendirmeye de yardımcı oluyor. “Babamla Kano” etkinliği İstanbul’un tarihî ve doğal güzelliklerini sporla buluşturarak katılımcılara keyif dolu bir deneyim yaşattı.

FitFatih programı kapsamında düzenlenen bu etkinlik şehir hayatının monotonluğundan uzaklaşmak ve doğayla iç içe spor yaparak vakit geçirmek isteyen aileler için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bu tür etkinlikler sadece fiziksel sağlığı desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda bireylerin zihinsel sağlığına da olumlu katkılar sağlıyor.

Fatih Belediyesi’nin düzenlediği “Babamla Kano” gibi etkinlikler ailelere birlikte spor yapma ve İstanbul’un tarihî dokusunu keşfetme imkanı sunarken katılımcılara da fiziksel ve ruhsal yenilenme fırsatı sağlıyor.