Halkla İlişkiler Ofisimizden Edirnekapı Kız Öğrenci Yurdu Öğrencilerine Özel Fatih Turu: “Hizmet Yerinde Görülür”

Fatih Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün “Hizmet Yerinde Görülür” programı kapsamında Edirnekapı Kız Öğrenci Yurdu’ndan gelen öğrenciler Fatih’in tarihî ve kültürel değerlerini yerinde keşfetti. Rehber eşliğinde gerçekleşen gezide öğrenciler belediyenin hizmetleri ve ilçenin köklü geçmişi hakkında bilgi aldı.

28 Ekim 2024

Fatih Belediyesi toplumun çeşitli kesimlerinden gelen vatandaşlara yönelik yürüttüğü tanıtım gezileri kapsamında Edirnekapı Kız Öğrenci Yurdu’ndan gelen öğrencilere keyif dolu bir deneyim sundu. “Hizmet Yerinde Görülür” başlığıyla düzenlenen bu özel tur gençlerin belediyenin tamamladığı ve sürdürdüğü projeleri yerinde görmesini, ayrıca Fatih’in kültürel mirasını yakından tanımasını amaçladı. Bu kapsamda öğrenciler Fatih’in kültürel ve tarihî mekanlarını ziyaret ederek ilçe hakkında derinlemesine bilgi sahibi oldu.

Turun ilk durağı olan Fatih Merkez Kütüphanesi’nde öğrencilere kütüphanenin zengin arşiv sistemi, dijital hizmetler ve gençlere yönelik projeler hakkında detaylı bilgiler verildi. Öğrenciler kütüphanenin modern yapısını ve hizmet anlayışını yakından tanıma fırsatı buldu. Kütüphane ziyaretinin ardından tur Nusret Çolpan Sanat Galerisi ile devam etti. Bu galeride sergilenen eserler gezilirken rehber öğrencilere sanat ve kültürün ilçe üzerindeki etkisini anlattı.

Programın bir diğer durağı olan Kano ve Kürek Merkezi’nde, Fatih Belediyesi’nin gençlerin spor alanındaki gelişimini desteklemeye yönelik projeleri tanıtıldı. Burada öğrencilere merkezin sunduğu spor olanakları, gençlerin sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak faaliyetler hakkında bilgi verildi. Merkezde yapılan bilgilendirme sonrası tarihî bir değer olan Yedikule Hisarı ziyaret edildi. Yedikule Hisarı, Fatih’in tarihî kimliğini yansıtan en önemli yapılarından biri olarak öğrencilere ilçe tarihine dair değerli bir bakış açısı sundu.

Gezinin son durağı olan Yedikule Bahçe’de çevre düzenlemeleri, peyzaj çalışmaları ve çevreye duyarlı projeler hakkında detaylı açıklamalar yapıldı. Yedikule Bahçe, Fatih Belediyesi’nin çevreye verdiği önemi yansıtan bir alan olarak gençlerin ilgisini çekerken aynı zamanda sürdürülebilirlik konusundaki projelere dair bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler yeşilin ve doğanın bir arada bulunduğu bu alanda belediyenin çevre dostu projeleri hakkında farkındalık kazandı.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın selamlarının iletilmesiyle sıcak bir atmosferde devam eden gezide öğrencilere ayrıca sandviç, meyve suyu ve çay ikram edilerek güzel bir ortam sağlandı. Öğrenciler belediye yetkilileriyle sohbet ederek merak ettikleri konularda sorularını yöneltti ve belediyenin gençlere yönelik çalışmalarını yakından tanıma fırsatı buldu. Bu gezide Fatih Belediyesi’nin toplumun her kesimine yönelik gerçekleştirdiği projeler ve sunduğu hizmetler gençlere aktarılırken öğrenciler Fatih’in tarihî ve kültürel mirasına dair keyif dolu bir yolculuk yaşadı.

Fatih Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetkilileri bu tür etkinliklerin gençlerin sosyal ve kültürel farkındalığını artırmada önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Müdürlüğün toplumun her kesiminden vatandaşlarla bu tür programlarda bir araya gelmeye devam edeceğini belirten yetkililer “Hizmet Yerinde Görülür” programının ilçe halkına belediyenin projelerini tanıtma ve toplumsal dayanışmayı güçlendirme hedefini taşıdığını ifade etti.

Belediye genç neslin kültürel mirası sahiplenmesine ve sosyal gelişimlerine katkı sunmaya devam ederek yeni nesillerin ilçenin değerlerine olan bağlılığını güçlendirmeyi hedefliyor. Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün “Hizmet Yerinde Görülür” programı gençlerin Fatih’i farklı bir gözle tanımalarını sağlarken gelecek etkinliklerle ilçenin her kesimine ulaşmayı sürdürecek.