-A A+

Hayvan Severler 4 Ekim'de Yedikule Hayvan Barınağı'nda Buluştu

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hayvan severlerin ortak buluşma mekânı her yıl olduğu gibi Yedikule Hayvan Barınağı oldu. Düzenlenen birbirinden renkli etkinliklerle patili dostlarımız sevgiye doydu ve 20 okuldan bin 500 çocuk hayvanları tanıyarak, sevgi gösterilerinde bulundular.

5 Ekim 2022
Hayvan Severler 4 Ekim de Yedikule Hayvan Barınağı nda Buluştu

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı’nı yüzlerce hayvan severin yanı sıra 20 okuldan bin 500 öğrenci ziyaret etti. Akrobasi gösterisinden sihirbazlığa, palyaçodan çeşitli yarışmalar ve eğlencelerin olduğu etkinlikte çocuklar keyifli anlar yaşadı. Fatih Belediyesi hayvan sevgisini artırmak ve sokak hayvanlarını beslemek adına çocuklara kuru mamalar hediye etti.

POLİSLER HAYDİ UYGULAMASINI ANLATTI

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı'nı ziyaret edenler arasındaydı. Ekipler, barınakta bulunan hayvanları severek mama verdikten sonra ziyaretçilere İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması hakkında bilgi verdi. Ayrıca vatandaşlara emniyet teşkilatının hayvan hakları ihlallerine karşı aldığı önlemler hakkında da bilgilendirmede bulundu.

“BARINAKLARI SIK SIK ZİYARET ETMELERİNİ İSTİYORUZ”

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı gönüllü yöneticisi Meral Olcay, “Biz yeni nesil çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak için bu etkinlikleri yapıyoruz. 20 okul ve bin 500 öğrenci katıldı. Bu bizim için gurur kaynağıdır. Barınakları sık sık ziyaret etmelerini istiyoruz. Barınaktaki hayvanları sahiplenmelerini istiyoruz. Hayvanlar ve çocuklar, pozitif enerji veriyor. Hiç korkan yok. Demek ki bilinmeyenlerden korkuluyor” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ÇEVRELERİNDEKİ HAYVANLARI BESLEDİLER

Fatih Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde belirlenen noktalarda sokak hayvanları için mama dağıtımlarını gerçekleştirdi. Fatih Belediyesi kütüphaneleri ve Bilgi Evleri’ndeki öğrencilere hazırlanan mama paketleri hediye edildi ve öğrenciler öğretmenleri eşliğinde çevrelerindeki hayvanları beslediler.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin