-A A+

Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi Restore Edildi

Tarihi çeşmelerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması çalışmaları dâhilinde Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi'nin restorasyonu tamamlandı.

1 Haziran 2023
Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi Restore Edildi

Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi, Molla Fenari Mahallesi’nde, Atik Ali Paşa Camii’nin güneyinde yer almaktadır. Hekimoğlu Ali Paşa tarafından 1754-55 yılında yaptırılan çeşme, devam eden camii duvarı arasına yükseltilmiş şekilde, kesme taştan tek yüzlü olarak inşa edilmiştir. Arşiv fotoğraflarından birkaç kez onarılarak formunda değişiklikler yapıldığı tespit edilmiştir. Tekne hizasından başlayıp üst saçağa kadar devam eden sütun görünümlü plasterler ile yan örgüden ayrılmış, tam ortasında mermerden imal edilen bir ayna taşı ve dört satırlık kitabesi bulunmaktadır. Yapılan onarım ile ön cephesindeki yüzey kayıpları da bulunan taş örgü itinalı bir şekilde temizlenmiş gerekli görülen alanlarda kozmetik onarımlar yapılmıştır. Ayrıca çeşmenin arka cephesindeki muhdes kaplama ve ekler, çimentolu sıvalar kaldırılmış; onarımı yapılan duvarın özgün malzeme ile yeniden sıvası yapılmıştır.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin