-A A+

Hezarfen Necmeddin Okyay'a Saygı Sergisi Açıldı

Hattan ebruya, tuğrakeşten mücellidliğe geleneksel Türk sanatının pek çok dalındaki üretimleri ile sanat tarihinde iz bırakan Necmeddin Okyay’ı anmak üzere düzenlenen “Hezarfen Necmeddin Okyay'a Saygı Sergisi” AKM’de sanat severlerle buluştu.

10 Eylül 2022
Hezarfen Necmeddin Okyay a Saygı Sergisi Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Fatih Belediyesi ve Klasik Türk Sanatları Vakfı’nın birlikte organize ettiği ve açılışına Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın da katıldığı sergiyle; geleneksel Türk sanatını gelecek nesiller ile buluşturmak amaçlanıyor. Küratörlüğünü ebru sanatçısı Alpaslan Babaoğlu’nun üstlendiği sergi; Hezarfen Necmeddin Okyay’ın mucidi olduğu yazılı akkaselere ithafen, önde gelen hattatlarımızın akkase ebru tekniği ile hazırladığı 56 göz alıcı eseri bir araya getiriyor. Hat ve ebru sanatlarımızın etkileyici birlikteliğini ebrularla ölümsüzleştiren Hezarfen Necmeddin Okyay’a Saygı Sergisi‘ni 18 Eylül’e kadar görebilirsiniz.

https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65 https://www.fatih.bel.tr/tr/main/pages/fabim/65
Başkan Instagram Başkan X Başkan Facebook Başkan YouTube Başkan Telegram Başkan WebBaşkan Web

Warning

Reading cannot be initiated since there is no Turkish language support. You can add Turkish language support to your device from the settings section.

Şimdi konuşabilirsiniz Sizi dinliyorum... Anlaşılmadı. Tekrar Deneyin